Ciprian Ciucu face apel pentru păstrarea alianței PNL - USR la nivel local. Reacția lui Clotilde Armand

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 14:37 5779 citiri
Președintele PNL București Ciprian Ciucu FOTO Facebook / Ciprian Ciucu

Preşedintele PNL Bucureşti și primarul Sectorului 6 din Capitală Ciprian Ciucu a solicitat luni, 22 noiembrie, conducerii PNL să nu impună alianța PNL - PSD și la nivel local, precizând că în București dar și în alte orașe să rămână dialogul cu USR.

”Am votat şi m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului politic Naţional al PNL, împotriva alianţei care se prefigurează la guvernare. Am cerut în şedinţele anterioare şi astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune o de sus în jos o astfel de alianţă şi că primarii sunt liberi să îşi decidă, împreună cu propriile organizaţii locale, propriile majorităţi. Acest lucru mă bucură în contextul situaţiei politice din Bucureşti”, a scris, luni, pe Facebook, Ciprian Ciucu.

Preşedintele PNL Bucureşti anunţă că va milita pentru colaborarea cu USR în Capitală.

”În ceea ce mă priveşte, voi milita pentru menţinerea alianţei la nivelul Primăriei Generale şi a Primăriilor de Sector cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020. Aşa este normal, aşa trebuie să facem. Fac un apel la Preşedintele USR, la preşedintele USR Bucureşti şi la preşedinţii organizaţiilor de sectoare ale USR să nu provoace rupturi artificiale în Bucureşti şi să urmeze calea mai uşoară a opoziţiei”, a mai scris Ciucu.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a comentat la postarea liberalului, precizând că are susținerea acesteia.

Mai departe, Ciprian Ciucu a făcut apel şi la liderii filialelor de sector ale PNL.

”Fac un apel şi la colegii mei din conducerea Sectarelor, ca în contextul schimbărilor guvernamentale, să nu facă gesturi bruşte şi chiar să dialogheze mai mult decât au făcut-o până acum cu cei cu care ne-am însoţit în campania electorală. Fac un apel şi către Primarul General să pună pe baze autentice dialogul cu organizaţiile PNL şi USR din Bucureşti şi să reevalueze cum se poziţionează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susţinut în campania electorală şi să se asigure că cele agreate se întâmplă”, a mai scris Ciucu.

PNL, PSD şi UDMR, alături de minorităţile naţionale, vor susţine viitorul Guvern, Nicolae Ciucă fiind singura propunere de premier cu care s-au prezentat la Cotroceni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News