Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 15:01
7145 citiri
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 FOTO Facebook/ Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor turnuri în Parcul Grozăvești.

Primarul spune că fosta administrație a emis certificate pentru construirea blocurilor, însă PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță.

”Ceva frumos: am fost amendat cu 10.000 de lei.

Inspectoratul de Stat pentru Construcții mi-a ars două amenzi pentru că nu am prelungit/reînnoit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor turnuri în Parcul Grozăvești.

Informații de context:

Fosta administrația a emis două certificate de urbanism pentru construirea în parcul Grozăvești a unor blocuri cu 20+ de etaje. Deoarece PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță (unul dintre motive fiind chiar schimbarea regimului de construire în Parcul Grozăvești), mi se pare aiurea să fiu obligat să prelungesc certificatele de urbanism emise în baza PUZ-ului anulat. În interpretarea ISC a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, deoarece procesul de autorizare a fost inițiat anterior anulării PUZ-ului Sectorului 6, aș fi obligat să emit automat prelungirea. Apoi, ar urma, automat să fiu obligat să emit autorizația de construire.

Acum, am spus-o repetat: eu voi proteja interesul public, spațiul verde, urbanismul de calitate cu toate forțele mele. Răul a fost deja făcut în multe situații iar în capul meu se sparg PUZ-uri și PUD-uri votate iresponsabil în mandatele anterioare. Sunt multe. Până acum am păzit ce am putut păzi, de acum vor începe să vină după mine. Nu-i nimic, pentru mine este important să am dreptatea și pe dumneavoastră de partea mea.

Dedic aceste rânduri contestatarilor mei (puțini, ce-i drept) din cartierul Grozăvești pentru al căror drept la urbanism de calitate lupt, nu de ieri de azi, ci de doi ani de zile”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
UOKiK a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 milioane de dolari) pentru că a indus în eroare clienţii în privinţa disponibilităţii produselor şi a datelor de...
Selly a călcat prea tare accelerația. Reacția vloggerului după ce a rămas fără permis: ”Mă învăț minte”
Selly a călcat prea tare accelerația. Reacția vloggerului după ce a rămas fără permis: ”Mă învăț minte”
Andrei Șelaru, alias Selly, cunoscut vlogger și antreprenor, a rămas sâmbătă, 23 martie, fără permis de conducere. Potrivit unui anunț al Poliției, un tânăr de 23 de ani din Craiova...
#Ciprian Ciucu primar, #amenda, #grozavesti, #blocuri, #PUZ , #stiri ciprian ciucu