Chiar este atât de rău să mănânci după ora 20.00? "Ar trebui să îți permită să rămâi sătul în timpul serii și să nu te culci flămând"

Sambata, 10 Februarie 2024, ora 04:25
6384 citiri
Chiar este atât de rău să mănânci după ora 20.00? "Ar trebui să îți permită să rămâi sătul în timpul serii și să nu te culci flămând"
Persoană care servește cina FOTO Pixabay

Mâncatul mai târziu seara este adesea asociat cu creșterea în greutate și poate afecta digestia.

Experții au remarcat că ceea ce mănânci este mai important decât când mănânci atunci când vine vorba de obiceiuri sănătoase. Aceștia recomandă să te concentrezi pe proteine slabe, fructe și legume, și grăsimi sănătoase precum nucile dacă vrei o masă sau gustare în timpul nopții.

Este regulamentul "fără mâncare după ora 8 seara" cu adevărat benefic pentru sănătatea ta?

Chiar dacă nu practici o dietă cu restricții de timp precum postul intermitent, este posibil să îți fi impus anumite practici pentru rutina ta de seară. Cea mai comună oră la care se renunță la mâncare este ora 8 seara.

Variante ale regulii "fără mâncare după ora 8 seara" au circulat de ani de zile. Mâncatul prea aproape de ora culcării a fost asociat cu refluxul acid, perturbarea digestiei și interferarea cu nivelul de zahăr din sânge, toate acestea putând cauza un somn nocturn deficitar.

Dar este cu adevărat o problemă să mănânci după ora opt seara?

Iată ce spun dieteticienii și gastroenterologii pentru health.com despre mâncatul noaptea.

Cum să alegi ora de la care să nu mai mănânci

Chiar dacă ora 8 seara poate fi momentul ideal pentru unii oameni să-și ia la revedere de la mâncare, nu este o regulă strictă pentru toată lumea.

Dacă dorești să alegi o oră pentru a opri mâncatul, Janese S. Laster, medic specialist certificat în medicină internă, medicină pentru obezitate, gastroenterologie și nutriție, recomandă să iei în considerare programul familiei tale, precum și orice probleme de sănătate pe care vrei să le abordezi prin stabilirea orarului mesei.

Dacă este posibil, încearcă să îți acorzi un anumit timp între cină și momentul culcării.

"Pentru că programele fiecăruia sunt diferite și 'ceasurile interne' pot varia, recomand un obiectiv de a termina de mâncat cu cel puțin două până la trei ore înainte de culcare", spune gastroenterologistul Caroline Soyka.

Acest lucru ar trebui să îți permită să rămâi sătul în timpul serii și să nu te culci flămând — conform lui Laster, timpul mediu pentru golirea gastrică este de aproximativ patru ore.

Ține minte, de asemenea, că o limitare zilnică nu este singurul obicei privind momentul mesei care poate afecta starea ta de bine.

Pace explică că "stabilitatea momentelor mesei, evitarea meselor mari înainte de culcare, practicarea mâncatului conștient, menținerea unei nutriții echilibrate, hidratarea, și ascultarea propriului corp în loc să te uiți la ceas pot avea un impact mai mare asupra sănătății tale".

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Cina, #ORA, #ultima maa a zilei, #ingrasare, #flamand, #satul , #stiri sanatate