Cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa se deschid încă din noiembrie. Spre ce destinații ar trebui să te grăbești să-ți iei bilete de avion VIDEO

Sambata, 24 Septembrie 2022, ora 23:00
30552 citiri
Cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa se deschid încă din noiembrie. Spre ce destinații ar trebui să te grăbești să-ți iei bilete de avion VIDEO
Sărbătorile de Iarnă se apropie cu pași repezi, iar târgurile de Crăciun din orașele europene încep să se deschidă chiar din luna noiembrie FOTO Pixabay

Sărbătorile de Iarnă se apropie cu pași repezi, iar târgurile de Crăciun din orașele europene încep să se deschidă chiar din luna noiembrie.

Căsuțele din lemn care vând preparate specifice sărbătorilor, luminițe și personaje de Crăciun vor aduce în curând magia sărbătorilor în zonele urbane.

În toată Europa vor fi orașe care vor îmbăca straie de sărbătoare. Iar cu cât se apropie perioada sărbătorilor, cu atât prețurile la cazări și bilete de avion cresc. Ziare.com vă prezintă un top al celor mai spectaculoase piețe de Crăciun.

Köln, Germania

21 noiembrie - 23 decembrie 2022

Piața de Crăciun din Köln, Germania, va fi deschisă în perioada 21 noiembrie - 23 decembrie 2022.

Preferată de mult timp ca destinație pentru iarnă, Köln are mai multe piețe de Crăciun, dintre care cea mai mare se află în centrul orașului, lângă catedrală. Markt der Engel oferă unele dintre cele mai magice momente, cu sute de luminițe suspendate deasupra străzilor. Aici turiștii găsesc atmosferă festivă și mâncare bună. Târgul

Salzburg, Austria

17 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023

Salzburg, Austria, are un târg de Crăciun în perioada 17 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023.

Frumosul oraș natal al lui Mozart și al filmului „Sunetul muzicii” își deschide sezonul de Crăciun, cu colinde.

În piață veți găsi obiecte de artizanat de calitate, inclusiv șosete tricotate manual. În fiecare zi sunt concerte gratuite în fața catedralei. Iar în fiecare marți, de la ora 18:00, se cântă colinde.

Budapesta, Ungaria

19 noiembrie 2022 - 23 decembrie 2022

Târgul de Crăciun din Budapeste este deschis anul acesta în perioada 21 noiembrie - 23 decembrie 2022.

În capitala țării vecine sunt organizate două târguri: Piața Vorosmarty și Basilica. Piața Vorosmarty este chiar în inima orașului și este cea mai veche piață de Crăciun din Budapesta. Aici veți găsi o mulțime de standuri cu mâncare, magazine de artizanat și concerte gratuite. Basilica oferă toate acestea, dar și proiecții cu laser de Crăciun și un patinoar organizat în jurul unui mare pom de Crăciun.

Praga, Republica Cehă

26 noiembrie 2022 - 6 ianuarie 2023

Din noiembrie și până în ianuarie este deschis și Târgul de Crăciun din Praga. Orașul din Cehia este perfect pentru Sărbătorile de Iarnă. În târg turiștii găsesc vin fiert și deserturi delicioase.

Peisajul este magnific: pe de o parte, turlele gemene din secolul al XIV-lea ale Fecioarei Maria înainte de Tyn; pe de altă parte, faimosul ceas astronomic al orașului din secolul al XV-lea. La tțrg se găsesc și o mulțime de suveniruri, inclusiv globuri de sticlă mată, lucrate manual. Dar mâncarea este cea care vă va face să rămâneți pe aici: cârnați calzi și abia luați de pe grătar, clătite, pâine cu usturoi și brânză, toate acestea fiind completate cu un pahar de svarak, o variantă locală a vinului fiert. Mirosul său de scorțișoară se simte în toată piața. Piața Orașului Vechi este perfectă pentru cei cu copii mici. Acolo sunt oi, capre și un măgar care așteaptă atenția turiștilor.

Strasbourg, Franța

25 noiembrie - 26 decembrie 2022

Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța este deschis în perioada 25 noiembrie - 26 decembrie 2022 și este considerat unul dintre cele mai frumoase din țară.

"Capitala Crăciunului" din Franța arată ca o adevărată scenă a nașterii Domnului în această perioadă a anului. Veți găsi peste 300 de tarabe tradiționale de piață care se înghesuie în piețele centrale ale orașului.

Viena, Austria

19 noiembrie - 26 decembrie 2022

În perioada 19 noiembrie - 26 decembrie 2022 este deschisă și Piața de Crăciun din Viena.

În această perioadă Viena strălucește de la luminițele de Crăciun. Străzile înzăpezite care ascund palatele spectaculoase impresionează pe oricine. Cei care ajung în târg se bucură de băuturi calde, atmosferă festivă și voie bună, printre tarabe pline de jucării tradiționale din lemn și obiecte de artizanat, cum ar fi săpunuri făcute manual.

Basel, Elveția

24 noiembrie - 23 decembrie 2022

Piața de Crăciun din Basel, deschisă în perioada 24 noiembrie - 23 decembrie 2022, este cea mai mare și cea mai frumoasă din Elveția, adunând 160 de tarabe decorate, care vând o gamă largă de delicii culinare. Turiștii găsesc cârnați tradiționali, turtă de ghimbir, punch fierbinte, fondue festiv și raclette cu coaste.

Târgul este împărțit în două secțiuni diferite, la Barfuserplatz și Munsterplatz. Prima oferă obiecte lucrate manual și bijuterii, iar Munsterplatz este plină de activități festive distractive pentru copii, de la ateliere de confecționare de globulețe până la decorarea turtei de ghimbir.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#christmas market, #piete de craciun, #craciun 2022, #vacanta Craciun, #targ craciun , #stiri vacanta