Firmă din China, acuzată că a furat secrete comerciale pentru a deveni furnizor Apple

Sambata, 16 Iulie 2022, ora 08:29
3192 citiri
Firmă din China, acuzată că a furat secrete comerciale pentru a deveni furnizor Apple
O firmă din China este acuzată că a furat secrete comerciale pentru a deveni furnizor Apple FOTO Pixabay

Procurorii din Taiwan au acuzat vineri un furnizor chinez al Apple că a furat secrete comerciale de la un furnizor din Taiwan şi că a atras ilegal forţa de muncă pentru a câştiga comenzi de la compania americană, spunând că a inculpat 14 persoane, transmite Reuters.

Taiwanul şi-a intensificat eforturile pentru a opri activităţile subterane şi ilegale ale firmelor chineze de a fura know-how şi talente, în ceea ce guvernul din Taipei consideră o ameninţare pentru expertiza tehnologică a insulei.

Procurorii din New Taipei au declarat după o investigaţie de un an şi jumătate că au descoperit că Luxshare Precision Industry din China a vizat compania taiwaneze Catcher Technology ”pentru a intra rapid în lanţul de producţie Apple, pentru a câştiga comenzi”.

Luxshare ”a atras” echipa de cercetare şi dezvoltare a Catcher din China cu promisiuni de salarii mari şi a furat secrete de afaceri de la firma taiwaneză, provocându-i mari pierderi, au spus procurorii într-un comunicat.

Luxshare făcea acest lucru pentru a putea ”construi rapid fabrici şi produce în masă huse pentru iPhone, iPad şi alte produse”, se arată în comunicat.

Luxshare nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, şi nici Apple.

Procurorii din New Taipei au pus sub acuzare 14 persoane în legătură cu acest caz, pentru încălcarea încrederii şi luarea de secrete comerciale pentru utilizare în străinătate, au adăugat ei.

”Departamentul va face tot posibilul să investigheze astfel de cazuri pentru a menţine dezvoltarea sănătoasă a întreprinderilor din ţara noastră şi pentru a asigura competitivitatea industriilor naţionale”, potrivit comunicatrului.

Catcher, care produce huse pentru iPhone şi iPad, a declarat într-un comunicat că continuă să implementeze şi să optimizeze protecţia secretelor comerciale şi a drepturilor de proprietate intelectuală şi că va investiga orice încalcă drepturile şi interesele sale.

Compania cooperează cu ancheta, a adăugat acesta.

În luna mai, autorităţile taiwaneze au percheziţionat 10 companii sau centrele lor de cercetare şi dezvoltare care îşi desfăşoară activitatea în Taiwan fără aprobare, suspectate că au atras ilegal ingineri de cipuri şi alte talente tehnologice.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au...
#China, #secrete, #apple, #Taiwan , #China