Cel mai mare dezvoltator imobiliar din lume, zguduit de un nou scandal. Mai multe persoane au fost reținute

Luni, 18 Septembrie 2023, ora 07:46
7742 citiri
Cel mai mare dezvoltator imobiliar din lume, zguduit de un nou scandal. Mai multe persoane au fost reținute
Cel mai mare dezvoltator imobiliar din lume, în centrul unui nou scandal FOTO Pixabay

Poliţia din China a reţinut o parte dintre angajaţii diviziei de gestionare a averilor a Grupului China Evergrande, sugerând o nouă anchetă care ar putea contribui la amplificarea necazurilor gigantului imobiliar, transmite Reuters.

”Recent, organele de securitate publică au luat măsuri penale obligatorii împotriva lui Du şi a altor presupuşi infractori de la Evergrande Financial Wealth Management Co.”, a declarat poliţia oraşului Shenzhen.

În timpul protestelor investitorilor nemulţumiţi, la sediul Evergrande din Shenzhen, în 2021, Du Liang a fost identificat de personal drept director general şi reprezentant legal al diviziei de gestionare a averii a Evergrande.

Reuters nu a putut confirma că Du se numără printre cei reţinuţi, iar declaraţia poliţiei nu a precizat numărul de persoane reţinute, acuzaţiile sau data la care au fost reţinute.

China Evergrande nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii, duminică, în afara programului normal de lucru.

Poliţia a declarat că ancheta asupra unităţii de management financiar este în curs şi a îndemnat investitorii să raporteze orice alte infracţiuni financiare.

China Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, se află în centrul unei crize în sectorul imobiliar al Chinei, marcată de o serie de nerambursări a datoriilor, de la sfârşitul anului 2021, care a avut un impact negativ asupra creşterii economiei ţării.

Grupul, aflat în prezent într-o restructurare prelungită a datoriilor, care l-a făcut să descarce o serie de active, a declarat vineri că a amânat luarea unei decizii privind restructurarea datoriilor offshore, din septembrie până luna viitoare.

Tranzacţiile cu acţiunile Evergrande a fost suspendate timp de 17 luni, până pe 28 august.

Moody's a redus joi perspectivele privind sectorul imobiliar al Chinei de la stabile la negative, invocând provocările economice despre care a spus că vor diminua vânzările, în ciuda sprijinului guvernului.

Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#China, #dezvoltator imobiliar, #Evergrande, #retineri , #China