China dezvoltă drone militare care se pot separa în șase pentru a copleși apărarea inamicului

Duminica, 24 Martie 2024, ora 23:05
5695 citiri
China dezvoltă drone militare care se pot separa în șase pentru a copleși apărarea inamicului
Noul război modern folosește dronele pe câmpul de luptă FOTO / captură Conversation

Oamenii de știință chinezi au dezvoltat o dronă militară capabilă să se împartă rapid în șase unități separate în aer.

Drona marchează o descoperire în tehnologia de separare aeriană și ar putea schimba câmpul de luptă, potrivit South China Morning Post.

Noile dispozitive sunt mai rapide și mai eficiente decât dronele multirotoare tradiționale și au capacitatea de a deruta adversarii prin multiplicarea neașteptată în roiuri uriașe pe câmpul de luptă, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea de Aeronautică și Astronautică din Nanjing, potrivit Business Insider.

Inspirate de structura semințelor de arțar, au o singură lamă atât atunci când sunt combinate, cât și divizate. Pot zbura liber ca o dronă standard și pot comunica pentru a îndeplini misiuni complexe.

În ciuda formei lor neobișnuite, chinezii se laudă cu o eficiență de zbor aproape de două ori mai mare decât a unei drone multirotoare de dimensiuni similare.

Dacă dronele tradiționale ar fi combinate, acestea ar încetini de obicei. Dar chiar și atunci când sunt separate în unități individuale, eficiența de zbor a acestor drone rămâne cu 40% mai mare decât majoritatea dronelor mici.

Cercetătorii au spus că un soldat echipat cu mai multe drone le-ar putea dezasambla pentru a finaliza o serie de misiuni, oferind Armatei Populare de Eliberare a Chinei un avantaj tactic față de oponenții săi.

"Principalul beneficiu este capacitatea de a încurca răspunsul sistemelor de apărare antiaeriană", a declarat pentru Business Insider Will Shumate, cercetător la RAND.

„Când dronele sunt detectate, sistemele de apărare desfășoară o anumită cantitate de resurse proporțională cu amenințarea. Dacă amenințarea se înmulțește brusc, oferă o oportunitate de a copleși resursele de apărare antiaeriană desfășurate”, a spus Shumate.

„Dacă drona ar fi gata să fie lansată și ar izbucnit un conflict astăzi, ar putea fi o schimbare tactică”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Shumate crede că este puțin probabil.

Procesul de dezvoltare tehnologică din China poate fi uneori o cutie neagră, dar nu aș presupune că anunțul acestei descoperiri înseamnă că China va pune în funcțiune aceste sisteme în curând”.

Dezvoltarea lor nu este atât de semnificativă dacă luăm în considerare puterea considerabilă a capacității existente a Chinei în materie de drone, a declarat un alt analist pentru BI.

"Partea esențială de luat în considerare este că China are peste 2000 de companii care lucrează la drone. Are controlul lanțului de aprovizionare cu drone și poate produce lucruri foarte ieftine", a declarat TP Huang, informatician și analist pentru China.

Germania a arestat trei persoane bănuite că ar fi spionat pentru China în domeniul tehnologiei militare
Germania a arestat trei persoane bănuite că ar fi spionat pentru China în domeniul tehnologiei militare
Oficialii germani au declarat luni, 22 aprilie, că trei cetățeni germani au fost arestaţi sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze pentru a le facilita accesul la...
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
#China, #tehnologie, #drone, #separare, #armata , #China