Prima țară din lume care a creat o structură extraterestră proprie: A depășit Statele Unite VIDEO

Marti, 07 Iunie 2022, ora 02:23
9712 citiri
Prima țară din lume care a creat o structură extraterestră proprie: A depășit Statele Unite VIDEO
Stația spațială Tiangong a Chinei este prima structură realizată integral de o singură țară FOTO: IE

Din cele mai vechi timpuri omenirea și-a dorit să cucerească cosmosul și să ajungă cât mai departe în adâncul universului. Iată că acum, prima țară din lume a reușit un proiect impresionant: construirea primei stații spațiale proprii, depășind Statele Unite. China are o structură extraterestră proprie pe orbita Pământului, iar duminică trei astronauți au sosit la bordul lui Tiangong, într-o misiune ce va dura 6 luni.

Nava spațială Shenzhou a ajuns cu bine duminică dimineața 5 iunie 2022 și s-a cuplat cu modulul principal al stației spațiale chineze, la aproximtiv 6 ore după decolarea de la centrul de lansare Jiuquan din deșertul Gobi, potrivit Space.

Capsula s-a andocat la portul Tianhe, orientat spre Pământ, anunță Agenția Spațială a Chinei. Cei trei membri ai echipajului de pe Shenzhou, aflată la 14-a misiune de acest gen, sunt Chen Dong, comandantul, Liu Yang și Cai Xuzhe, vor petrece aproximativ 6 luni la bordul modului Tianhe (”Armonia cerurilor”), care are 166 metri și a fost lansat pe orbita Terrei în aprilie 2021.

Un matematician avertizează lumea: Există patru civilizații extraterestre ostile care pândesc Pământul VIDEO

În timp petrecut pe orbita planetei noastre, astronauții vor desfășura o varietate de experimente științifice și activități educaționale de informare, va efectua plimbări în spațiu și va instala câteva noi echipamente în interiorul și în exteriorul lui Tiangong.

De asemenea, astronauții din China vor supraveghea sosirea celorlalte două module de pe Pământ ale lui Tiangong denumite Wentian (”În căutarea cerurilor”) și Mengtian (”Visând în ceruri”), care sunt programate să fie lansate în 24 iulie 2022 și octombrie 2022.

O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Wentian și Mengtian se vor atașa de ambele părți ale stației spațiale Tiangong (aflată la 389 de kilometri de Pământ), formând o structură în forma literei T, care va avea o dimensiune cu 20% mai mare decât ISS, Stația Spațială Internațională, aflată în prezent pe o orbită la aproximativ 420 de kilometri distanță de Terra.

Cele două misiuni anterioare cu echipaj, Shenzhou 12 și 13 au trimis câte trei astronauți pe stația Tiangong, care au stat 3, respectiv 6 luni la bord. Următoarea misiune 15 este de așteptat să se desfășoare spre sfârșitul anului 2022.

Visul chinezilor de a ajunge pe Lună prinde contur. Un nou echipaj a fost trimis pe stația spațială Tiangong VIDEO
Visul chinezilor de a ajunge pe Lună prinde contur. Un nou echipaj a fost trimis pe stația spațială Tiangong VIDEO
Chinezii vor să ajungă pe Lună până în anul 2030. În cadrul acestui program, țara asiatică a trimis joi, 25 aprilie, un nou echipaj spre staţia sa spaţială Tiangong, au anunţat media...
Stația spațială a Chinei este gata să primească un nou echipaj. „Toate pregătirile sunt în grafic” FOTO/VIDEO
Stația spațială a Chinei este gata să primească un nou echipaj. „Toate pregătirile sunt în grafic” FOTO/VIDEO
Agenţia spaţială chineză a anunțat că va trimite joi seară, 25 aprilie, un nou echipaj pe staţia spaţială Tiangong, aceasta fiind cea mai nouă misiune din cadrul unui program care...
#China, #statie spatiala, #statie spatiala China, #Statia Spatiala Internationala, #China SUA, #spatiu, #cosmos , #fenomen