Populația Chinei a scăzut pentru prima dată în 60 de ani. India este pe cale să o depășească

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 22:18
2110 citiri
Populația Chinei a scăzut pentru prima dată în 60 de ani. India este pe cale să o depășească
Rata natalității în China a început să scadă cu mult timp în urmă FOTO Twitter

În 2022, populația Chinei a scăzut cu 850.000 de persoane față de 2021. Rata natalității din țară a scăzut la un nivel minim istoric de mai puțin de șapte nașteri la 1.000 de locuitori.

Acum, cu o populație de puțin peste 1,4 miliarde, India, unde rata natalității rămâne constant ridicată, este pe cale să depășească China în ceea ce privește populația.

Rata natalității în China a început să scadă cu mult timp în urmă. Pentru a încetini această tendință, în urmă cu șapte ani, guvernul a abandonat politica unui singur copil pe familie, introdusă în 1979.

Dar această măsură nu a adus rezultatele scontate. Conform rezultatelor recensământului din 2021 (efectuat la fiecare 10 ani), populația Chinei crește cu cel mai lent ritm din multe decenii.

Sfârșitul miracolului chinezesc

Potrivit unor oficiali, țara face un echilibru între creșterea lentă și cea negativă a populației.

,

Îmbătrânirea rapidă a populației din China ar putea duce la deficit de forță de muncă și la presiunea asupra sistemului de sănătate

Potrivit Biroului Național de Statistică din China, în 2022 s-a înregistrat cea mai rapidă scădere anuală a natalității - de la 7,52 nașteri la mia de oameni în 2021 la 6,77.

Spre comparație, în 2021 în SUA cifra a fost de 11,06, iar în Marea Britanie a fost de 10,08.

Rata natalității pentru aceeași perioadă în India este de 16,42.

În plus, pentru prima dată în decenii, decesele în China au depășit nașterile: pentru prima dată din 1976, cea mai mare cifră a fost înregistrată la 7,37 decese la 1.000 de oameni.

Potrivit experților, astfel de statistici pot fi un precursor al unei crize demografice, care pe termen lung va duce la o reducere a forței de muncă în China, o creștere a poverii pentru asistența medicală și o creștere a cheltuielilor cu asigurările sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position în cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, programată sâmbătă pe circuitul de la Shanghai....
#China, #scadere, #populatie, #prima oara, #60 ani , #China