Motivul pentru care China își raționalizează consumul de electricitate

Marti, 16 August 2022, ora 20:07
3038 citiri
Motivul pentru care China își raționalizează consumul de electricitate
Stâlpi de electricitate FOTO / unsplash

China raţionalizează electricitatea companiilor, în sud-vest, din cauza căldurii, care conduce la o creştere a consumului, în contextul în care instalaţiile hidroelectrice sunt afectate de scăderea nivelului apelor, potrivit presei de stat, relatează AFP.

În provincia Sichuan, temperaturile depăşesc cu regularitate 40°C în ultimele zile, ceea ce antrenează o recurgere aproape sistematică la climatizare, pentru ca cei aproximativ 84 de milioane de locuitori să se răcorească.

În producţia electricităţii, Sichuanul depinde 80% de barajele hidraulice.

Însă cursurile de apă din regiune au secat, potrivit Ministerului chinez al Resurselor de Apă.

Pentru a economisi electricitate, 19 oraşe din provincie au ordonat fabricilor şi întreprinderilor să-şi suspende activitatea, potrivit unui aviz emis duminică şi făcut public de presa oficială.

Această măsură - care este în vigoare până sâmbătă - nu-i vizează pe particulari.

Unele întreprinderi pot funcţiona la capacitate limitată, pentru nevoile particularilor.

Sichuanul este o regiune-cheie în China în producţia litiului, un material folosit în bateriile electrice.

O uzină exploatată de către gigantul taiwanez electronic Foxconn - principalul furnizor al grupului american Apple - şi-a suspendat producţia.

Din cauza restricţiilor, producţia de litiu urmează să fie redusă la mai puţin de 1.200 de tone, ceea ce conduce la o creştere a cursului carbonatului de litiu, subliniază analista Susan Zou de la cabinetul de specialitate Rystad Energy.

Provinciile din zona de coastă Zhejiang, Jiangsu şi Anhui, situate în est, au impus, de asemenea o raţionalizare a electricităţii la companii.

China a emis luni mai multe alerte cod roşu de caniculă în mai multe regiuni.

Valuri de căldură în timpul verii nu sunt neobişnuite în China, mai ales în vestul arid şi în sud. Însă ele par să devină mai puternice, în ultimii ani, din cauza modificărilor climatice, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au...
#China, #consum, #electricitate, #rationalizare , #China