China a pus gând rău influencerilor care critică politicile privind COVID. Sute de conturi de pe rețelele sociale au eliminate

Sambata, 07 Ianuarie 2023, ora 23:04
3615 citiri
China a pus gând rău influencerilor care critică politicile privind COVID. Sute de conturi de pe rețelele sociale au eliminate
China va renunța la cerința de carantină pentru călătorii care vin din străinătate FOTO Pixabay

China a eliminat peste 1.000 de conturi de socializare, unele cu milioane de adepți, care au criticat politicile guvernamentale Covid.

Platforma de socializare Weibo a transmis că a suspendat sau a interzis conturi pentru ceea ce a descris ca fiind atacuri personale împotriva specialiștilor chinezi în COVID, potrivit bbc.com.

China a renunțat la politica sa strictă de zero Covid în decembrie și a înregistrat o creștere rapidă a numărului de infecții și decese.

Până de curând, criticile online s-au axat în mare parte pe aplicarea strictă a reglementărilor Covid, inclusiv pe închiderile care au impus ca oamenii să stea acasă în izolare timp de săptămâni întregi.

Dar postările recente au vizat experții care au apărat decizia bruscă de a renunța la restricții, deși le susțineau cu doar câteva săptămâni în urmă.

Weibo a declarat că a reperat aproape 13.000 de încălcări, inclusiv atacuri asupra experților, cercetătorilor și lucrătorilor medicali. Interdicții temporare sau permanente au fost date la 1.120 de conturi.

"Nu este acceptabil să arunci insulte la adresa persoanelor care au un punct de vedere diferit sau să publici atacuri personale și opinii care incită la conflicte", au arătat reprezentanții Weibo într-o declarație.

De când China a renunțat la unele părți cheie ale politicii "zero-Covid în urma unor proteste istorice împotriva acestei politici, au fost raportate spitale și crematorii care au fost copleșite.

China a încetat să mai publice datele zilnice privind cazurile și a anunțat doar 22 de decese Covid din decembrie, folosind propriile criterii stricte.

Ministerul Transporturilor a declarat că se așteaptă ca peste două miliarde de pasageri să călătorească în următoarele 40 de zile, ceea ce reprezintă o creștere de 99,5% față de anul trecut și ajunge la 70% din numărul de călătorii din 2019.

Acest lucru a dus la îngrijorări generalizate că festivalul ar putea înregistra un alt val de infecții, în special în zonele rurale care sunt mai puțin dotate cu paturi de terapie intensivă și ventilatoare.

Începând de duminică, China va renunța la cerința de carantină pentru călătorii care vin din străinătate, ceea ce înseamnă că mulți chinezi vor putea călători în străinătate pentru prima dată în aproape trei ani.

Stația spațială a Chinei este gata să primească un nou echipaj. „Toate pregătirile sunt în grafic” FOTO/VIDEO
Stația spațială a Chinei este gata să primească un nou echipaj. „Toate pregătirile sunt în grafic” FOTO/VIDEO
Agenţia spaţială chineză a anunțat că va trimite joi seară, 25 aprilie, un nou echipaj pe staţia spaţială Tiangong, aceasta fiind cea mai nouă misiune din cadrul unui program care...
Temuta agenție de spionaj a Chinei iese din umbră: ”Suntem 1,4 miliarde de linii de apărare”
Temuta agenție de spionaj a Chinei iese din umbră: ”Suntem 1,4 miliarde de linii de apărare”
Într-un clip video care marchează Ziua Educației pentru Securitate Națională, temuta agenția de spionaj a Chinei a transmis un mesaj dur pentru chinezi: spionii străini sunt peste tot, scrie...
#China, #covid, #Covid 19, #restrictii, #influenceri , #China
Comentarii