Isterie a populației din China: A cumpărat un produs cel mai mult din lume, depășind americanii

Marti, 30 Ianuarie 2024, ora 01:00
42231 citiri
Isterie a populației din China: A cumpărat un produs cel mai mult din lume, depășind americanii
Bursa din Shenzhen, China, a cunoscut prețuri record la aur, dar și vânzări masive FOTO: Thatsmags

Pe măsură ce datele economice optimiste din SUA propulsează bursa din New York la noi maxime, investitorii pun la îndoială povestea spusă de experții de pe Wall Street și de birocrații guvernamentali. Dacă în America, publicul investitor ignoră în mare măsură metalele prețioase, iată că în China a apărut o adevărată isterie de a cumpăra aur de către populație, achiziționând cel mai mult din lume.

În plus, chinezii mai sunt interesați de cumpărarea de bijuterii, creșterea fiind de 8% în 2023. Iar cererea de achiziționare a monedelor de aur a urcat cu 16% anul trecut, scrie FX Street.

Piața bursieră și moneda chineză au scăzut ambele în valoare în ultimele câteva luni. Dar prețurile aurului în yuani chinezești au atins niveluri record. China este acum cel mai mare cumpărător cu amănuntul de aur din lume. Iar gospodăriile chineze apelează din ce în ce mai mult la lingouri de aur și bijuterii pentru protecția averii.

Cele mai populare destinații turistice din lume în 2024: Top 20 mondial Tripadvisor, locuri preferate de români deopotrivă

Între timp, cererea de monede de aur a crescut cu aproape 16% în 2023. Produsele de aur chineze tranzacționate au adăugat 10 tone la deținerile lor. Și Banca Populară Chineză și-a crescut rezervele de aur cu 225 de tone.

PBOC a implementat, de asemenea, măsuri pentru a facilita convertirea numerarului în aur deponenților de conturi bancare. Oficialii chinezi ar putea privi aurul ca pe un instrument geopolitic pe fondul tensiunilor crescânde cu Statele Unite.

Dolarul american pierde în mod constant cota de piață în ceea ce privește rezervele valutare globale ale băncii centrale, în timp ce aurul câștigă, în preferințele investitorilor din toată lumea.

S-a descoperit cum poți ține cancerul departe: Totul este să faci un lucru simplu, la îndemână

În cele din urmă, nu China sau Rusia sau alți adversari americani reprezintă cea mai mare amenințare la adresa hegemoniei dolarului american. Politica fiscală și monetară nesăbuită a SUA subminează încrederea globală în moneda sa, spun experții.

Agențiile de rating Standard and Poor’s și Fitch au retrogradat datoria SUA pe fondul unui deficit bugetar în creștere vertiginoasă și al unui buget constant la Washington.

Cu toate acestea, mulți investitori cred că economia SUA, piața de valori, sistemul bancar și moneda se află toate pe o bază solidă. Dar dacă scenariile lor nu reușesc, ar putea rămâne să își dorească să se fi diversificat, prin investiții în aur.

În plus, un șoc venit din China lovește cu putere lumea și îngrozește Occidentul, atât Europa cât și Statele Unite, provocând milioane de șomeri. Inclusiv miliardarul Elon Musk își face probleme după ce Beijingul a cucerit globul cu afluxul său de mașini electrice, afectând vânzările vehiculelor sale.

Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#China, #cumparare aur China, #investitii aur China, #China aur tone, #investitii bursa, #pret aur record, #yuan chinezesc , #China