China răspunde avertismentului FBI: Beijingul face acuzații grave la adresa Statelor Unite

Sambata, 09 Iulie 2022, ora 03:28 9224 citiri
Directorul FBI (stânga) a acuzat China de spionaj, iar Beijingul a replicat FOTO: Arhivă

După ce directorul FBI, Christopher Wray, a avut o declarație la sediul MI5 de la Londra alături de Ken McCallum, șeful agenției britanice Security Service, în care a avertizat că în prezent spionii chinezi sunt un pericol major în creștere pentru Statele Unite, a venit și replica de la Beijing. Astfel, Zhao Lijan, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a declarat că SUA sunt ”cea mai mare amenințare la adresa păcii mondiale”.

Înalți oficiali ai Comunității de Informații din Statele Unite au avertizat, în această săptămână, că China reprezintă ”cea mai mare amenințare pe termen lung la adresa securității economice și naționale” pentru America și Occident, potrivit Fox News.

Zhao a spus la Beijing că ”politicianul american de înalt rang (directorul FBI, Christopher Wray - n.a.) s-a jucat cu așa-numita amenințare a Chinei pentru a o defăima și a o ataca”.

În plus, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei a adăugat că ”faptele au demonstrat pe deplin că Statele Unite reprezintă cea mai mare amenințare la adresa păcii, stabilității și dezvoltării mondiale”.

Putin primește o lovitură în plin. Rubla se prăbușește, la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lui mai

”Îndemnăm acest oficial american să aibă perspectiva corectă, să vadă evoluțiile Chinei într-o manieră obiectivă și rezonabilă și să nu mai răspândească minciuni și să nu mai facă remarci iresponsabile”, a spus Zhao.

Directorul FBI, Christopehr Wray a spus miercuri, 6 iulie 2022 la Londra, că guvernul chinez ”reprezintă o amenințare și mai serioasă pentru afacerile occidentale decât își dau seama chiar și mulți oameni de afaceri sofisticați”, adăugând că ”pericolul” din China este ”complex și în creștere”.

Putin dă cu flit Europei: A câștigat 24 de miliarde de dolari de la două țări non-UE, în timpul războiului din Ucraina VIDEO

”Guvernul chinez încearcă să modeleze lumea prin amestecul în politica noastră și a aliaților noștri”, a spus Wray.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com