Chinezii blocați în case dau la schimb gadgeturi pentru mâncare. Cum s-a ajuns la situația disperată, decretată de guvern VIDEO

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 23:17
4094 citiri
Chinezii blocați în case dau la schimb gadgeturi pentru mâncare. Cum s-a ajuns la situația disperată, decretată de guvern VIDEO
Xi\'an este epicentrul noului val de COVID din China, iar autoritățile locale au impus măsuri drastice FOTO CNN

Unii locuitori carantinaţi în oraşul chinez Xi'an au început să facă troc cu diferite produse, în ultimele zile, în contextul în care îngrijorările sunt din ce în ce mai mari în legătură cu penuria de alimente.

Canalele de social media sunt pline cu postări care arată cum locuitorii oferă diferite lucruri, inclusiv gadgeturi, în schimbul alimentelor, potrivit BBC.

În jur de 13 milioane de oameni nu au voie să iasă din case de pe 23 decembrie și nu-și pot procura hrană.

În ultimele zile, oamenii au început să-și exprime nemulțumirile pe rețelele sociale.

Autoritățile au furnizat alimente gospodăriilor, însă mulți chinezi din zonele carantinate spun că proviziile lor sunt pe terminate sau că încă nu au primit niciun fel de ajutor.

Clipuri video și fotografii de pe site-ul Weibo arată cum oamenii schimbă țigări pe varză, detergent de vase pe mere sau produse sanitare pe legume.

Un videocliop arată cum un locuitor pare să-și dea consola Nintendo Switch pe un pachet de tăieței instant și două pâini calde.

“Oamenii schimbă diferite lucruri unii cu ceilalți, în aceeași clădire, pentru că nu mai au destulă mâncare”, a povestit un locuitor pe nume Wang, pentru Radio Free Asia. Postul de știri a transmis, de asemenea, cazul unui bărbat care a vrut să dea la schimb un telefon inteligent și o tabletă pentru orez.

“Cetățenii neajutorați au ajuns la era trocului – cartofii sunt dați la schimb pentru tampoane de bumbac”, a spus un utilizator Weibo, în timp ce un altul a descris situația drept o „întoarcere la societatea primitivă”. Alții au fost însă mai optimiști și au descris cât de impresionați au fost de generozitatea vecinilor care au împărțit cu ei proviziile pe care le aveau.

Xi'an este epicentrul noului val de COVID din China, iar autoritățile locale au impus măsuri drastice, care au atras critici semnificative online.

Într-un incident recent, locuitorii din complexul rezidențial Mingde 8 Yingli, din sudul orașului, ar fi primit indicații, imediat după miezul nopții, pe 1 ianuarie, să-și părăsească locuințele și să meargă în centre de carantinare.

Marți, 4 ianuarie, autoritățile au izolat un al doilea oraș, după ce au detectat trei cazuri asimptomatice de COVID. În jur de 1,1 milioane de locuitori din Yuzhou sunt blocați acum în case.

De luni, 3 ianuarie, sunt interzise aproape toate automobilele pe străzi, iar magazinele și firmele – cu excepția supermarketurilor care vând lucruri esențiale – au primit ordin de închidere. Măsurile dure vin înainte Anului Nou Chinezesc și a Olimpiadei de Iarnă care ar trebui să aibă loc în Beijing luna viitoare.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#china carantina, #lockdown, #omicron, #xian , #China