Top 5 recomandări pentru a ţine în frâu bugetul personal şi, în acelaşi timp, păstrezi banii în siguranţă

Duminica, 12 Martie 2023, ora 08:30
11588 citiri
Top 5 recomandări pentru a ţine în frâu bugetul personal şi, în acelaşi timp, păstrezi banii în siguranţă
S-ar putea să ai nevoie de ajutor (ceva mai mult) pentru a-ți gestiona achizițiile impulsive FOTO Pixabay.com

În articolul de ieri am tratat factorii principali care pot duce la cheltuieli necugetate. Am evidenţiat astfel câteva aspecte relevante despre cât de importante sunt starea de spirit, locul, ocaziile sau împrejurarile speciale care vă determină să vă depasiti cu mult bugetul pe care îl aveti la dispoziţie, ceea ce vă poate crea mari neplăceri în famile şi în calculele de zi cu zi.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi care ar fi tacticile pe care le poți aplica, conșient, astfel încât să poți ţine sub control acest impuls de a cumpăra fără prea multe rețineri.

În ciuda eforturilor tale de a-ți controla tempo-ul și de a rămâne în echilibru cu resursele tale de energie, s-ar putea să ai nevoie de puțin ajutor pentru a-ți gestiona achizițiile impulsive și pentru a-ți maximiza capacitatea de a face alegeri înțelepte.

În momentul în care te-ai setat mental şi înţelegi că este nevoie de această schimbare și, mai mult de atât, ai conștientizat acest aspect, totul devine foarte ușor.

Cum faci să ții cât mai mult banii departe de cheltuieli necugetate

· deschideti două conturi bancare și păstrați-vă economiile separat de contul sau de tranzacțiile zilnice;

· pentru o vreme, poate e mai bine sa configurați setarile astfel încât să fie nevoie să mergeți la casier pentru a efectua o retragere din contul de economii;

· configurați cu banca depunerea directă în contul de economii;

· mutați-vă contul de economii într-o instituție financiară la care nu mergeți frecvent;

· reduceți plafonul de retragere de numerar de pe card;

· eliminați pe cât posibil tentatiile de cumpărături online prin intermediul aplicaţiilor;

· tineți evidența cheltuielilor, verificând cât mai des ce aţi cumpărat şi câţi bani mai aveţi, pentru a va recalcula nevoile.

Acum că sunteti poate ceva mai conștient de o parte dintre factorii declanșatori și ati citit cum ati putea sa vă feriti de cheltuielile neplanificate si necugetate pentru a vă proteja banii si economiile, ultimul pas care vă va ajuta este să plănuiţi să adoptati un cu totul alt ritm de a trăi şi de a cheltui. Este o schimbare cu adevărat provocatoare, ceea ce implică o schimbare de mentalitate!

Pentru început, puteti să realizati rapid un tabel simplu și planificați pașii de modificare comportamentală când este necesar să faceţi cumpărături si să îl respcatati cu strictețe până intră in obișnuintă.

CEC Bank te învață sa fii responsabil cu banii tăi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#cheltuieli, #alegeri, #energie, #bani, #cumparaturi , #Banca