Ce cred unii părinți că învață copiii de la ChatGPT: "Cum să nu muncească, cum să fure, cum să fenteze în viață?"

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 20:01
3248 citiri
Ce cred unii părinți că învață copiii de la ChatGPT: "Cum să nu muncească, cum să fure, cum să fenteze în viață?"
Elev care își face temele

Lansat anul trecut, pe 30 noiembrie, ChatGPT face parte dintr-un set mai larg de tehnologii dezvoltate de OpenAI, un start-up cu sediul în San Francisco, care are o legătură strânsă cu Microsoft.

Face parte dintr-o nouă generație de sisteme de inteligență artificială care pot conversa, pot genera text lizibil la cerere și chiar pot produce imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

Angajații din diferite industrii, de la marketing și până la educație, profită de acest chatbot de inteligență artificială dezvoltat de OpenAI.

ChatGPT poate fi folosit în diverse operațiuni, inclusiv în scrierea de e-mailuri, scripturi și copieri pe rețelele sociale. Instrumentul ChatGPT este disponibil gratuit pentru oricine are o conexiune la internet și este conceput pentru a fi mai ușor de utilizat. Practic, funcționează ca un fel de dialog scris între sistemul de inteligență artificială și persoana care îi adresează întrebări.

Subiectul este de interes și tot mai mulți români testează acest sistem de inteligență artificială pentru a înțelege cum funcționează și la ce le-ar putea fi util.

Printre cei care s-ar putea bucura de beneficii sunt elevii, însă părerile sunt împărțite în această privință.

O discuție pe această temă a fost lansată pe Reddit.

"AI face temele copiilor și îi învață lucruri mai rapid și mai eficient decât profesorii"

"Tehnologiile AI care au făcut recent valuri, au început să își pună amprenta pe sistemele educaționale de pretutindeni oferind elevilor un acces extrem de rapid și succint la informații și de asemenea o metodă simplă pentru automatizarea temelor, proiectelor etc.

Ce părere aveți despre acest subiect?", este întrebarea lansată pe Reddit.

"Dă multe rezultate incorecte"

În comentarii, părerile sunt împărțite.

"Faptul că îți răspunde la întrebări sau că îți rezolva probleme, nu înseamnă că te educă."

"Nu, dar va răspunde de 1000 de ori la aceeași întrebare fără să se atace și să facă vreo dramă în clasă."

"Dar oare școala trebuie să educe? Dar familia ce face? Profii sunt indiferenți în cel mai bun caz, nici cunoștințe nu le dau la copii, nu trebuie și educație necerută."

"AI-ul dă multe rezultate incorecte și dacă nu-și folosesc mintea să filtreze informațiile ajung ca părinții noștri, să creadă tot ce văd pe Facebook, doar că noul FB va fi ceva AI."

"Faptul că profesorii sunt în urmă nu îi ceva nou. Majoritatea nu știu nici acum să folosească diverse tipuri de media, să facă materia mai interesantă și ușor de înțeles. Ei încă se plâng de wikipedia."

"Sistemul educațional ar trebui mutat în format digital"

"AI-ul face temele copiilor și îi învață ce anume? Cum să nu muncească, cum să fure, cum să fenteze în viață? Ce anume îi învață?"

"O părere bună. Mai bine un AI să educe un copil decât o nehabarnistă care a luat examenul de titularizare că are ea pile sau una ce face meseria asta fără să mai aibă răbdare. Era AI a cam sosit și cât de curând va fi peste tot, iar cei ce vor muri de foame sunt cei ce nu se pot adapta. Bonus: la AI nu trebuie să îi duci mici atenții de sărbători."

"Sistemul educațional ar trebui mutat în format digital, mai ales pentru teste și examene (ca examenul cu întrebări la școala de șoferi). Profesorul ar trebui să fie doar un îndrumător și cineva care să-ți dea anumite instrucțiuni. Multă lume, inclusiv eu, am ieșit cu traume din școală din cauza unor profesori lipsiți de moralitate sau judecată. Dacă știi niște chestii despre un domeniu, 2 sau 3 nu te face inteligent atât timp cât în realitate ești un frustrat comunist ce profiți de funcția pe care o ai să exploatezi sau să tratezi oamenii după propria stare sau propriul chef (valabil și pentru parlamentari)."

"Faptul că la examene copiezi ce zice Ai-ul, da, nu e corect și nici bine pentru elevi pentru că nu rețin informația, dar pe de altă parte e bine că învață să se descurce, și așa școala nu te învață mare lucru decât să tocești."

"Temele făcute cu ajutorul unui Ai la fel, îți dau posibilitatea să înveți să te descurci, ideea e să nu dai copy paște și să înveți să prezinți aceeași idee cu alte cuvinte față de ce a zis AI-ul."

"Am încercat chatgpt la facultate, în peste jumătate dintre cazuri nu a răspuns bine, fie că l-am pus să facă un exercițiu sau să răspundă la o întrebare de teorie. Chatgpt e un generator de text care înțelege propoziții, adică un chatbot. Nu a fost făcut să rezolve probleme și în niciun caz să predea. Tehnologia are potențial, dar mai e mult până departe și mă îndoiesc că o să fie gratis".

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#ChatGPT, #pareri, #pro, #contra, #elevi, #teme, #profesori , #ChatGPT