Sfaturile primite de la ChatGPT pentru negocierea unei măriri de salariu. "Experții au spus că probabil voi obține una urmând pașii și scenariul"

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 05:18
2821 citiri
Sfaturile primite de la ChatGPT pentru negocierea unei măriri de salariu. "Experții au spus că probabil voi obține una urmând pașii și scenariul"
Persoană care a primit o mărire de salariu FOTO Unsplash

Dacă ai mai cerut o mărire de salariu înainte, știi că sarcina poate fi destul de descurajantă. Cum te pregătești pentru conversație? Ce zici?

Pentru asta puteți folosi ChatGPT, un chatbot-ul AI care este deja cunoscut pentru capacitatea sa de a face totul, de la promovarea examenelor la școala până la afaceri.

Unii oameni au apelat la ChatGPT pentru a externaliza sarcini de lucru banale sau chiar pentru a-i ajuta să obțină noi locuri de muncă. Într-un sondaj de 4.500 de angajați realizat de aplicația profesională de rețele sociale Fishbowl la începutul acestei luni, aproape 30% au raportat că au folosit deja ChatGPT pentru a-i ajuta la sarcinile legate de muncă.

Te poate ajuta ChatGPT să obții o mărire de salariu?

Un jurnalist de la businessinsider.com a pus de curând instrumentul la încercare pentru a afla.

"Am început simplu: i-am spus „cere-mi șefului o mărire de salariu” pentru a vedea ce răspuns ar da. Chatbot-ul a făcut o schiță în șase părți cu pașii de urmat în pregătire.

Am vrut să văd dacă ChatGPT va deveni mai specific și va oferi un script, așa că mi-am rafinat întrebarea la „Ce spun când cer o mărire de salariu?” ChatGPT mi-a oferit apoi o listă foarte similară de pași de pregătire, dar a inclus și un șablon de script scurt."

Reacțiile experților

"Am apelat la câțiva experți pentru a vedea ce părere au despre sugestiile ChatGPT.

Experții în carieră Esther Leonard și Mandi Woodruff-Santos mi-au spus că răspunsurile ChatGPT nu păreau în mod evident generate de inteligență artificială și că o persoană poate obține o mărire de salariu dacă urmează acești pași și șablonul de scenariu.

Dar există câteva moduri în care puteți îmbunătăți sugestiile ChatGPT pentru a face un argument mai solid, au spus ei.

De exemplu, deși pașii au fost în ordinea generală corectă pe care Leonard o recomandă clienților care se pregătesc pentru o negociere de mărire, ar putea folosi ceva mai multă specificitate, a spus ea.

„Ar fi util să adăugați modul în care contribuțiile dumneavoastră au afectat situația financiară a companiei sau vor continua să influențeze situația financiară”, a spus Leonard. „Nu este suficient să vorbim doar despre financiar”.

Un alt sfat util pe care ChatGPT nu l-a inclus este să „cereți puțin mai mult decât doriți”, a spus Leonard. Dacă doriți o mărire de 5.000 USD, de exemplu, cereți una de 6.000 USD până la 8.000 USD.

În ceea ce privește șablonul de scenariu, Woodruff-Santos spune că fundația generală este solidă, dar ar trebui privită doar ca asta - o fundație pe care să se construiască. Ea sugerează să descompuneți scenariul, rând cu rând, pe un document și să îl completați cu exemple concrete care să arate impactul dvs.

„Luați fiecare propoziție din acest scenariu și puneți-o într-un document cu câteva puncte de discuție suplimentare, astfel încât să se simtă mai puțin ca și cum ați citi dintr-un scenariu”, spune ea.

Scenariul se termină puțin brusc, așa că Leonard sfătuiește să-l legați cu o propoziție de închidere de tipul „Sunt încântat să aflu cum putem lucra la o mărire pentru a reflecta valoarea mea de piață și contribuțiile mele la această companie”.

Așadar, ChatGPT vă poate ajuta să vă puneți pe calea obținerii unei măriri de salariu, dar ar trebui să depuneți totuși un efort pentru a vă face cazul cât mai puternic posibil.

„La sfârșitul zilei, ChatGPT vă va oferi sugestii și un cadru frumos pentru a începe”, a spus Woodruff-Santos. „Dar atunci vrei să o spui în propriile tale cuvinte și să te asiguri că îți sună natural.”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#chat gpt, #teste, #marire salariu, #negociere, #plan, #sfaturi, #reactii, #experti , #ChatGPT