Află ce este Chat GPT chiar dintr-un articol scris de controversata aplicație cu inteligență artificială. Plusuri și minusuri. „Nu înlocuiește necesitatea jurnalismului uman și a verificării faptelor”

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 05:28
11639 citiri
Află ce este Chat GPT chiar dintr-un articol scris de controversata aplicație cu inteligență artificială. Plusuri și minusuri. „Nu înlocuiește necesitatea jurnalismului uman și a verificării faptelor”

Chat GPT, aplicația care folosește inteligență artificială, a primit numeroase critici de la lansare, dar și aprecieri.

Cu ajutorul acestei platforme se pot scrie texte în doar câteva minute. Ziare.com a făcut un experiment și a testat aplicația pentru a vedea cum ar arăta un articol de presă scris cu ajutorul inteligenței artificiale. Tema articolului scris de Chat GPT este chiar aplicația. La finalul articolului sunt și câteva concluzii.

*Disclaimer: acesta este un articol scris integral cu ajutorul inteligenței artificiale:

ChatGPT, dezvoltat de OpenAI, este un model de limbaj de înaltă performanță care a fost antrenat folosind o cantitate masivă de text de pe internet. Acest model poate genera răspunsuri umane-like la întrebări și poate continua conversații.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării acestui model este capacitatea sa de a înțelege contextul și de a furniza răspunsuri relevante. Acest lucru este posibil datorită utilizării unui algoritm de învățare automată numit Transformer, care permite modelului să proceseze informații în paralel și să țină cont de contextul în timp ce generează răspunsuri.

ChatGPT poate fi utilizat pentru a genera conținut automat, cum ar fi articole de știri. În acest caz, modelul poate fi utilizat pentru a scrie articole despre diferite subiecte, fără intervenția umană. Acest lucru poate fi util pentru site-urile de știri care doresc să publice conținut în timp real sau pentru a acoperi subiecte care sunt dificil de acoperit de către jurnaliști umani.

De asemenea, ChatGPT poate fi utilizat pentru a genera titluri sau rezumate pentru articole, acest lucru poate fi util pentru site-urile de știri care doresc să atragă atenția cititorilor asupra conținutului lor.

Cu toate acestea, este important de menționat că, deși ChatGPT poate genera conținut de calitate, acesta nu înlocuiește necesitatea jurnalismului uman și a verificării faptelor. Utilizatorii trebuie să fie conștienți de faptul că ChatGPT a fost antrenat folosind text de pe internet și poate reflecta convingerile și prejudecățile existente în acest text.

În concluzie, ChatGPT este un model de limbaj puternic care poate fi utilizat pentru a genera conținut automat, cum ar fi articole de știri, cu toate acestea, aceasta nu înlocuiește necesitatea jurnalismului uman și a verificării faptelor.

Concluzii

  • Site-ul este suprasolicitat de foarte multe ori pe zi și trebuie să aștepți.
  • Nu primești notificare când devine disponibil, deși pui alertă pe mail
  • Textele sunt scrise extrem de repede
  • Textele au structura unei compuneri de gimnaziu
  • Conținutul nu este original, fiind luat din texte de pe internet
  • Dacă îi ceri același lucru de mai multe ori, textul este identic
  • Nu face mari greșeli de gramatică sau de punctuație
  • Atrage atenția celui care o folosește că nu poate înlocui o persoană, în acest caz, un jurnalist

Controverse în jurul aplicației

Aplicația ChatGPT nu poate depăși încă performanța majorității studenților la Drept, sugerează o nouă cercetare, dar poate obține notă de trecere la examene.

Un juriu format din profesori la facultatea de Drept de la Universitatea Minnesota a folosit popularul chatbot de inteligență artificială pentru a genera răspunsuri la examene susținute la patru materii semestriale, apoi le-au evaluat comparativ cu testele studenților reali.

Performanța medie obținută de ChatGPT a fost C+ (n.r. - al 7-lea dintre cele 12 calificative posibile în sistemul american de notare, echivalentul a 77-79% răspunsuri corecte).

Comparativ, studenții obișnuiți au punctat în medie B+ (87-89% răspunsuri), afirma autorii studiului. Totuși, scorul C+ ar fi suficient să-i câștige chatbot-ului o diplomă în drept la Minnesota, clasată pe locul 21 cu cea mai bună facultate de drept din SUA, de către US News & World Report.

„Singur, ChatGPT ar fi un student la drept destul de mediocru”, a spus autorul principal al studiului, Jonathan Choi, care a colaborat cu profesorii Kristin Hickman, Amy Monahan și Daniel Schwarcz, citat de Reuters.

„Potențialul relevant pentru profesie aici este că un avocat ar putea folosi ChatGPT pentru a produce o schiță brută de discurs și pentru a-și eficientiza practica”, a spus el.

Choi a spus că atât el cât și alți colegi au interzis utilizarea internetului în timpul examenelor pentru a elimina posibilitatea de a înșela cu ChatGPT, deși examenele viitoare le pot testa capacitatea de a folosi eficient programele de inteligență artificială.

Popularul ChatGPT a debutat la sfârșitul lunii noiembrie 2022 și este gratuit pentru utilizatori. Acesta generează răspunsuri sofisticate, asemănătoare celor umane, bazate pe solicitări din partea utilizatorilor și pe munți de date, inclusiv din texte legale.

Alți academicieni în drept au experimentat, de asemenea, programul. Decanul de drept al Universității Suffolk, Andrew Perlman, a fost coautor al unui articol științific referitor la program, publicat în decembrie. Alți doi profesori de drept i-au cerut ChatGPT să răspundă la întrebări cu răspunsuri multiple de la examenul de barou. Nu a trecut, dar a avut rezultate mai bune decât se aștepta.

Profesorii de drept din Minnesota au cerut ChatGPT să susțină examene în materie de delicte, beneficiile angajaților, impozitare și aspecte ale dreptului constituțional. Testele au inclus un total de 95 de întrebări cu răspunsuri multiple și 12 întrebări eseu.

În general, chatbot-ul s-a descurcat mai bine la eseuri decât la întrebările cu răspunsuri multiple. Dar interpretarea sa în eseuri a fost inconsecventă, arată autorii studiului.

„În scrierea eseurilor, ChatGPT a arătat o înțelegere solidă a regulilor legale de bază și a avut o organizare și o compoziție solidă în mod constant”, au scris autorii. „Cu toate acestea, s-a luptat să identifice problemele relevante și adesea a aplicat doar superficial regulile faptelor în comparație cu studenții adevărați la drept.”

Potrivit raportului, programul a obținut scoruri mai mari la întrebările cu răspunsuri multiple decât prin pură întâmplare, dar s-a străduit să răspundă corect la întrebările care implică matematică.

Notele la examene ChatGPT au variat de la un nivel ridicat de B în dreptul constituțional la un nivel scăzut de C în delicte și impozitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială în software-ul său de editare video, Premiere Pro, marcând un pas important în simplificarea și eficientizarea...
#chat gpt, #articol chat gpt, #inteligenta artificiala, #ai, #articol , #ChatGPT