Prima femeie de culoare care a finalizat singură o expediție la Polul Sud, trăgând după ea o sanie de 90 de kilograme

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 12:36
2459 citiri
Prima femeie de culoare care a finalizat singură o expediție la Polul Sud, trăgând după ea o sanie de 90 de kilograme
Chandi Preet FOTO facebook

Ofițerul de armată britanic de origine indiană, Preet Chandi, a devenit prima femeie de culoare care a finalizat o expediție solitară la Polul Sud.

Chandi, care și-a petrecut ultimele luni schiind singură și fără sprijin prin Antarctica, a anunțat pe 3 ianuarie că a terminat această călătorie de 700 de mile în 40 de zile.

"Simt atât de multe emoții în acest moment", a declarat Chandi, prin intermediul blogului său.

Înainte de a pleca în călătoria sa, în noiembrie 2021, Chandi, în vârstă de 32 de ani, a declarat pentru CNN că speră că aventura sa îi va inspira și pe alții să își depășească limitele.

Este un sentiment pe care Chandi l-a reiterat la linia de sosire. "Expediția a fost întotdeauna despre mult mai mult decât despre mine. Vreau să încurajez oamenii să își depășească limitele și să creadă în ei înșiși, și vreau să puteți face acest lucru fără a fi etichetați drept rebeli", a scris ea.

A început expediția pe 7 noiembrie

Chandi și-a început expediția pe 7 noiembrie 2021, zburând spre Chile și apoi îmbarcându-se spre Antarctica. De-a lungul drumului, ea a tras o sanie de 90 de kilograme, care conținea truse, combustibil și mâncare pentru a rezista aproximativ 45 de zile.

Chandi, care a adoptat porecla "Polar Preet" pentru blogul său și pentru eforturile de strângere de fonduri, a petrecut doi ani și jumătate pregătindu-se pentru această expediție istovitoare.

Ea a fost antrenată în Alpii francezi, a traversat ghețarul Langjökull din Islanda și a rezistat 27 de zile pe calota de gheață din Groenlanda - ca să nu mai vorbim de lunile pe care le-a petrecut trăgând o anvelopă grea în spatele casei sale, din Anglia, pentru a simula că trage o sanie.

A fost singură și fără sprijin

Pe parcursul călătoriei sale, singurul contact al lui Chandi cu lumea exterioară a fost prin intermediul unei verificări zilnice cu echipa sa de sprijin, care a postat actualizări pe blogul ei și pe Instagram.

Chandi a dedicat fiecare postare din Antarctica persoanelor care au susținut-o de-a lungul timpului. Prima a fost dedicată regretatului ei bunic, în timp ce penultima a fost dedicată câtorva prieteni apropiați, Chandi profitând de ocazie pentru a-i ruga să le fie domnișoară de onoare.

Și alte femei au schiat până la Polul Sud, norvegianca Liv Arnesen fiind prima din lume care a făcut călătoria singură și fără sprijin, în 1994. Dar Chandi crede că este prima femeie de culoare care a făcut acest lucru singură și fără sprijin.

"Sper cu adevărat că acest lucru îi inspiră pe oameni, sper că faptul că eu am făcut ceva care a fost atât de departe de zona mea de confort... îi va inspira pe oameni să își depășească zonele de confort și să își depășească limitele", a declarat Chandi pentru CNN în noiembrie.

În timp ce se pregătea pentru expediția sa, care a fost întreprinsă ca parte a serviciului militar activ, Chandi a devenit din ce în ce mai conștientă de cât de mult contează pentru tineri să vadă în cineva ca ea un model de urmat.

"Nu sunt chiar imaginea pe care cred că oamenii se așteaptă să o vadă, chiar și acum", a declarat Chandi pentru CNN, referindu-se la originea sa sud-asiatică. "Mi se spune că "nu prea arăți ca un explorator polar".

Va înființa o bursă de aventură

La întoarcerea din Antarctica, Chandi intenționează să înființeze o "bursă de aventură" pentru femei, folosind jumătate din banii strânși prin apelul Go Fund Me pentru călătoria sa polară. Aceasta va fi deschisă femeilor de orice vârstă sau proveniență, după cum a spus ea.

"Poate fi pentru orice aventură, orice aventură unică pe care doresc să o facă și care depășește un fel de limită. Nu trebuie să fie neapărat o expediție polară. Și sper cu adevărat că este ceva ce va continua, an după an", a declarant britanica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cea mai mare coroană funerară din România, adusă la priveghiul lui Costel Corduneanu. Omagiu din partea unui interlop ”protejat” VIDEO
Cea mai mare coroană funerară din România, adusă la priveghiul lui Costel Corduneanu. Omagiu din partea unui interlop ”protejat” VIDEO
O coroană imensă de peste 3 metri, făcută din 500 de cale albe și roșii, dar și cu 200 de trandafiri a fost adusă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ce are loc în spațiul unui...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#Chandi Preet, #femeie indianca, #Polul Sud, #expeditie, #record , #stiri magazin