Xavi, "distrus" după eșecul cu Bayern: "Locul nostru nu e în Europa League"

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 09:51
3962 citiri
Xavi, "distrus" după eșecul cu Bayern: "Locul nostru nu e în Europa League"
Xavi Hernandez

"Am vrut să fiu la înălţime în Liga Campionilor, să încerc să o câştig. Dar realitatea ne spune că nu suntem la acest nivel", a declarat antrenorul Barcelonei.

Antrenorul formaţiei FC Barcelona, Xavi, a declarat, miercuri, după eliminarea din Liga Campionilor, că locul formaţiei catalane nu este în Liga Europa.

"Am asistat la o realitate foarte dură astăzi (n.r. - miercuri). Este o situaţie tristă, dificilă. Am vrut să fiu la înălţime în Liga Campionilor, să încerc să o câştig. Dar realitatea ne spune că nu suntem la acest nivel. E greu, dar aşa este. Trebuie să ne confruntăm cu această realitate. O nouă etapă începe astăzi. Această înfrângere de la München trebuie să fie un punct de inflexiune. Nu putem fi mulţumiţi de asta. Trebuie să ne răzvrătim. Locul Barcei nu este în Europa League. Chipul ei adevărat nu este cel de astăzi. Europa League, am jucat-o, nu e regina competiţiilor europene, dar trebuie să o joci. Le-am spus jucătorilor: vom începe o nouă eră pentru a reda marile speranţe şi pentru a-i recupera pe suporterii catalani. Mă simt responsabil ca antrenor. Azi, este şi o lovitură destul de mare pentru mine. Vom munci să regăsim Barca pe care o cunoaştem cât mai repede posibil, dar lucrurile vor trebui schimbate, asta e clar", a declarat Xavi, potrivit lequipe.fr.

După 21 de ani, FC Barcelona, învinsă, miercuri, la Munchen, cu 3-0, de Bayern, nu a trecut de faza grupelor Ligii Campionilor. Ultima dată s-a întâmplat în sezonul 2000/2001, când Barca, antrenată atunci de Pep Guardiola, a ocupat locul 3 într-o grupă cu Milan şi Leeds (primele clasate) şi cu Beşiktaş.

În aceeaşi grupă cu FC Barcelona, echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, a fost învinsă de Benfica, scor 2-0, astfel că încheie grupa cu un singur punct.

Clasamentul final al Grupei F este următorul: Bayern - 18, Benfica - 8, Barcelona - 7, Dinamo Kiev - 1.

Sursa: news.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bayern se califică în semifinale după victoria grea cu Arsenal
Bayern se califică în semifinale după victoria grea cu Arsenal
Bayern Munchen a învins-o pe Arsenal și s-a calificat în semifinalele UEFA Champions League. Meciul tur de la Londra s-a terminat cu scorul de 2-2 iar bavarezii s-au impus în retur, scor 1-0....
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a fost învins miercuri în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona, pe care l-a câștigat de 12 ori. Australianul Alex de Minaur (25 de...
#xavi, #barcelona, #Bayern, #Liga Campionilor, #Europa League , #stiri Champions League