UEFA, despre reluarea Ligii Campionilor si a Europa League

Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 13:23
4440 citiri
UEFA, despre reluarea Ligii Campionilor si a Europa League
Foto: uefa.com

Reluarea Ligii Campionilor si a Europa League, cele doua competitii fotbalistice continentale oprite din cauza pandemiei de coronavirus, va reprezenta o provocare mult mai mare decat repornirea campionatelor nationale, sustine Tim Meyer, seful comisiei medicale a UEFA, citat de agentia DPA.

"Cu siguranta va fi mai complicat. In special din cauza actualelor restrictii de calatorie. S-ar putea sa fie nevoie de permise speciale. De asemenea, ar trebui sa tinem cont de diferitele situatii epidemiologice din diferite tari si poate, de asemenea, de reglementarile legale diferite. Nivelul de dificultate va fi semnificativ mai mare in unele locuri", a declarat Meyer (52 ani), profesor la universitatea din Saarbruecken, care coordoneaza si departamentul medical al Federatiei germane de fotbal (DFB).

"Insa, exista si un avantaj: pentru ca aceste meciuri au fost amanate, exista mai multa liniste in privinta planificarii. Putem astepta sa vedem cum evolueaza lucrurile in general", a adaugat oficialul german.

UEFA intentioneaza sa reia competitiile continentale intercluburi dupa finalizarea campionatelor nationale, sperand ca finalele Ligii Campionilor si Europa League sa se poata disputa catre sfarsitul lunii august, analizandu-se in prezent diferite scenarii, unul dintre acesta fiind organizarea meciurilor intr-un singur loc.

In calitatea sa de principal responsabil medical al fotbalului german, Tim Meyer conduce un grup de lucru national care a realizat un manual detaliat privind modul in care Bundesliga ar putea reporni luna viitoare, cu portile inchise, in functie de acordul autoritatilor germane.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#UEFA reluare Liga Campionilor, #UEFA realure Europa league , #stiri Champions League