Solutia inedita gandita de UEFA pentru incheierea sezonului

Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 20:00
Solutia inedita gandita de UEFA pentru incheierea sezonului
Foto: UEFA

UEFA si Asociatia europeana a cluburilor (ECA) intentioneaza sa finalizeze actuala editie a Ligi Campionilor la fotbal, oprita in prezent din cauza pandemiei de coronavirus, iar una dintre variante o reprezinta organizarea unui turneu "Final 8", in cursul lunii august, anunta mai multe ziare spaniole, intre care si El Mundo Deportivo.

In joc sunt veniturile din drepturile de televizare pentru acest sezon, precum si riscul de scadere a valorii acestora pentru urmatoarea editie a competitiei.

Cele doua organizatii cauta in prezent un loc pentru organizarea acestei formule cu opt echipe, intr-o zona izolata in care jucatorii si membrii staff-urilor acestora sa fie feriti de coronavirus. Meciurile ramase de disputat urmeaza sa se joace apoi sub acest format, scrie publicatia catalana.

Problema o reprezinta, insa, faptul ca daca formatul competitiei va fi schimbat, o parte din contractele de televizare ar urma sa fie renegociate, pentru ca bazele acordului semnat s-ar schimba, ceea ce ar face lucrurile foarte dificile.

Se mai are, totodata, in vedere posibilitatea disputarii sferturilor de finala si semifinalelor Champions League intr-un singur meci, pe terenuri neutre, pentru a a reduce formatul, in timp ce finala ar putea fi mentinuta pe Stadionul Olimipc Ataturk din Istanbul, care trebuia sa gazduiasca initial ultimul act din Liga Campionilor, pe 30 mai.

Comitetul Executiv al UEFA se va reuni din nou saptamana viitoare, prioritatea forului european reprezentand-o incheierea campionatelor si cupelor din fiecare tara, pana pe 3 august, dupa care urmeaza sa se finalizeze si cele doua cupe continentale, Liga Campionilor si Europa League.

 Articol citit de 5059 ori

    Citeste si:
    Comentarii