Modificari importante in Champions League: Iata cum va arata noul format

Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 17:00
12776 citiri
Modificari importante in Champions League: Iata cum va arata noul format
Foto: uefa.com

Cunoscuta publicatie franceza L'Equipe anunta, in editia tiparita de miercuri, ca formatul Ligii Campionilor va suferi modificari majore.

Astfel, incepand cu 2024, Champions League va avea 4 grupe cu cate 8 echipe, nu 8 grupe cu cate 4 formatii ca-n prezent, ceea ce inseamna un total de 14 meciuri pentru fiecare grupare!

Dupa terminarea acestei prime faze, primele 4 clasate din fiecare grupa vor avansa in optimile de finala.

Mai mult, cele 16 formatii din optimi vor obtine calificarea automata la editia de anul urmator a Ligii Campionilor!

Schimbarile nu se opresc insa aici. Din 2024 nu vor mai fi formatii "retrogradate" in Europa League, iar celelalte echipe din grupe, in functie de pozitia finala, vor avea destine diferite.

Echipele clasate pe locul 5 in cele 4 grupe vor obtine automat calificarea pentru preliminariile editiei urmatoare a Ligii Campionilor.

Apoi, echipele de pe locurile 6 si 7 se vor duela intr-un play-out pentru un loc in preliminariile editiei urmatoare, invinsele urmand a avea garantata participarea in Europa League.

Formatiile de pe locul 8 vor avea asigurata calificarea in rundele prelimnarii ale Europa League.

Va conta mai putin locul ocupat in campionatul intern

In acest fel, 24 dintre cele 32 de echipe prezente in grupele editiei 2024/2025 din Liga Campionilor au sansa de a participa si in editia urmatoare a celei mai importante competitii intercluburi din Europa chiar daca nu se vor afla pe locuri calificante in campionatele interne.

Asadar, mai raman doar 8 locuri pentru grupele Ligii Campionilor, care vor merge catre cele 4 semifinaliste din Europa League si 4 campioane nationale, daca acestea n-au obtinut deja calificare din participarea in grupele Ligii Campionilor.

La editia din acest an, 26 de echipe au obtinut calificarea directa in grupele Ligii Campionilor, celelalte 6 locuri fiind rezervate echipelor care au trecut de preliminarii.

I.G.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Liga Campionilor modificari, #Champions League schimbari, #format Liga Campionilor , #stiri Champions League