Liga Campionilor: Formatiile calificate in optimi si recordurile doborate miercuri

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 08:59
4678 citiri
Liga Campionilor: Formatiile calificate in optimi si recordurile doborate miercuri
Foto: Facebook/ Borussia Dortmund

Faza grupelor din Liga Campionilor s-a incheiat in aceasta saptamana si se stiu cele 16 echipe calificate pentru optimi.

Nu s-au inregistrat surprize semnificative, astfel ca in primavara Champions League au ajuns cele mai puternice echipe din grupe.

Astfel, Spania are patru echipe, Anglia si Germania cate trei, iar Italia, Franta si Portugalia cate doua.

Iata care sunt acestea:

Calificate de pe primul loc: Arsenal Londra, Napoli, FC Barcelona, Atletico Madrid, AS Monaco, Borussia Dortmund, Leicester City, Juventus Torino.

Calificate de pe locul al doilea: PSG, Benfica Lisabona, Manchester City, Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Real Madrid, FC Porto, FC Sevilla.

In optimi putem avea dueluri extrem de interesante, precum FC Barcelona - Bayern Munchen sau Juventus - Real Madrid.

De asemenea, miercuri seara s-au inregistrat cateva recorduri, cu ocazia meciurilor din Liga Campionilor.

Astfel, Borussia Dortmund este echipa cu cele mai multe goluri inscrise vreodata in faza grupelor, incheind Grupa F cu 21 de reusite in 6 meciuri. Formatia germana a depasit astfel cu un gol vechiul record, detinut de mai multe echipe. Pierre-Emerick Aubameyang a inscris 5 dintre cele 21 de goluri.

Iata si ce alt record a doborat Borussia Dortmund, in urma cu doua saptamani

Un alt record doborat este cel reusit de capitanul lui FC Porto, Iker Casillas, care a reusit a 97-a victorie intr-o cupa europeana, meciul castigat cu 5-0 contra celor de la Leicester City, depasindu-l astfel pe Xavi, care are 96. Pe locul al treilea este Cristiano Ronaldo, cu 86.

De asemenea, Real Madrid si-a egalat un record fabulos, de 34 de meciuri fara infrangere, care dateaza din 1989. Atunci, formatia era pregatita de Leo Beenhakker si a fost neinvinsa intre octombrie 1988 si aprilie 1989, aminteste Goal.com.

Real Madrid are 25 de victorii si 9 egaluri in aceste 34 de partide, iar recordul poate fi spulberat in weekend, in meciul de campionat cu echipa lui Florin Andone, Deportivo La Coruna.

Nu in ultimul rand, Dinamo Zagreb a devenit oficial echipa cu cele mai slabe rezultate din istoria participarilor in grupele Champions League, avand zero pe linie - niciun punct si niciun gol marcat, primind 15 de la Juventus Torino, FC Sevilla si Lyon. Practic, mai slab decat atat nu se poate.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#echipe calificate optimi Liga Campionilor, #Borussia Dortmund record goluri, #recorduri Champions League , #rezultate Champions League