Val de concedieri la CFR Marfa (Video)

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 11:02
3111 citiri
Val de concedieri la CFR Marfa (Video)

Ministerul Transporturilor va concedia 2.500 de angajati ai companiei de stat CFR Marfa.

Ministrul Dan Sova, care conduce aceasta institutie, s-a intalnit cu reprezentantii Fondului Monetar si Bancii Mondiale, carora le-a prezentat situatia operatorului feroviar.

"In data de 28 martie 2014, conform angajamentului catre FMI, Consiliul de Administratie al CFR Marfa a demarat procedurile de disponibilizare a unui numar de 2.500 de salariati. De asemenea, ca masuri pentru reducerea arieratelor, pana la sfarsitul lunii martie au fost compensate creantele CET-urilor in suma de 87,4 milioane lei, a fost casat si valorificat materialul rulant si iesit din exploatare, au fost incheiate contracte noi si au incetat prestatiile catre clientii care au arierate la CFR Marfa.

Ministrul Dan Sova a supus atentiei reprezentantilor organismelor financiare internationale faptul ca, la ora actuala, CFR Marfa nu inregistreaza arierate la bugetul general consolidat si nici la furnizorii de energie", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dupa acest val de concedieri, CFR Marfa va ramane cu mai putin de 6.400 de angajati.

Int-un raport recent, FMI a aratat ca noua procedura de privatizare a operatorului feroviar ar trebui sa aiba loc in 2015.

C.P.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#concedieri CFR Marfa, #angajati CFR Marfa dati afara, #concedieri angajati CFR Marfa , #privatizare