Reactia CFR Marfa la dosarul de 6 milioane de euro: Vagoanele trebuiau casate. Va fi numita o conducere interimara

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 13:12
6443 citiri
Reactia CFR Marfa la dosarul de 6 milioane de euro: Vagoanele trebuiau casate. Va fi numita o conducere interimara
Foto: Arhiva Ziare.com

Contractul de vanzare-cumparare care face obiectul dosarului anchetat de DIICOT vizeaza valorificarea prin vanzare a fierului vechi provenit din taierea a 2.450 de vagoane de marfa care indeplinesc conditiile de casare si care nu mai sunt functionale, a anuntat miercuri CFR Marfa. Compania a mai transmis ca o decizie referitoare la numirea unei conduceri interimare va fi luata de consiliul de administratie al companiei.

Intreaga conducere executiva a CFR Marfa, in frunte cu fostul director general Mihut Craciun, ar fi implicata in gruparea infractionala vizata de perchezitiile care au loc, miercuri, in Bucuresti si in noua judete, potrivit procurorilor DIICOT. Prejudiciul din dosar este de peste 6 milioane de euro.

Potrivit acestora, anul trecut s-a constituit un grup infractional organizat, implicand factori de decizie de la nivelul central si teritorial al societatii de transport, avand ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societatii, cu prilejul operatiunilor de vanzare-cumparare a 2.450 de vagoane destinate casarii, in folosul companiei REMAT Calarasi.

Referitor la perchezitiile efectuate, CFR Marfa a precizat ca vagoanele respective indeplineau conditiile de casare.

"Contractul de vanzare-cumparare care face obiectul dosarului anchetat de DIICOT are ca obiect valorificarea prin vanzare a fierului vechi provenit din taierea a 2.450 de vagoane de marfa care indeplinesc conditiile de casare si care nu mai prezinta utilitate functionala in conditiile concrete ale activitatii proprii", se arata in comunicat.

In contextul in care, la sediile centrale si teritoriale ale companiei au loc perchezitii, fiind o ancheta in curs de desfasurare, reprezentantii CFR Marfa au anuntat ca "nu pot face alte declaratii referitoare la acest subiect".

Totodata, consiliul de administratie CFR Marfa "urmeaza sa adopte o decizie cu privire la numirea unei conduceri interimare a societatii".

Mihut Craciun a fost revocat din functia de director general al CFR Marfa in decembrie 2016, la sase luni de la numire.

In luna ianuarie, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca CFR Marfa se afla intr-o situatie dificila, fiind "un caz delicat" unde nu exista progrese, iar "Sabia lui Damocles" ii atarna de la Comisia Europeana, din cauza ca societatii i s-au sters datoriile in urma cu cativa ani, cu promisiunea din partea statului roman ca va fi privatizata, ceea ce nu s-a intamplat.

CFR Marfa a avut pierderi in fiecare an din 2008 pana in prezent, cel mai slab rezultat fiind inregistrat in 2009, cu o pierdere de 535 milioane lei. In 2015, afacerile companiei au scazut cu 13%, pana la 800 milioane lei, de la 918,8 milioane lei in 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#ancheta DIICOT CFR Marfa, #perchezitii CFR Marfa, #scandal vanzare vagoane CFR Marfa, #vagoane CFR Marfa fier vechi , #stiri CFR Marfa