Privatizarea CFR Marfa: "E ca la domnisoare - nu e cand si-a propus sa se marite, ci cand vrea unul s-o ia"

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 17:59 3836 citiri

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a vorbit, vineri, despre privatizarea CFR Marfa, comparand procedura cu...maritisul la domnisoare.

Ioan Rus a declarat, dupa discutiile cu delagatia Fondului Monetar International (FMI), ca CFR Marfa a trecut pe profit si ca prioritatea in procesul de privatizare nu este viteza, ci pretul pe care l-ar putea obtine statul roman.

Mugur Isarescu, despre FMI: Suntem pregatiti pentru orice scenariu. Negocierile merg bine

"CFR Marfa este in acest moment in situatia de a angaja un consultant juridic, dupa aia urmeaza consultantul de tranzactie si procesul in sine. CFR Marfa este in acest moment o companie adusa pe profit; nu mai este o companie pe pierdere, ca si CFR Calatori, ca si CFR Infrastructura. Toate trei sunt in acest moment pe profit.

Ii vom reduce si mai mult costurile si vom creste veniturile, astfel incat, pana la momentul privatizarii, sa aiba pret la vanzare. Nu este importanta viteza cu care vindem ceva ce ne apartine, ci pretul la care vindem. E ca si la domnisoare: nu e cand si-a propus sa se marite, ci cand vrea unul sa o ia de sotie", a explicat Ioan Rus, citat de Agerpres.

Expertii FMI s-au intalnit, vineri, cu reprezentantii ministerelor din tara nostra, in cadrul celei de-a treia evaluari a acordului de doua miliarde de euro pe care Fondul il are cu Romania si care ar urma sa expire anul acesta, in septembrie. Discutiile vor continua pana martea viitoare, cand delagatia FMI isi incheie vizita la Bucuresti.

Ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, anunta, in urma cu doua zile, ca vineri are loc cea mai importanta intalnire dintre oficialii romani si reprezentantii FMI.

Ministerul Finantelor anunta ca urmeaza cea mai importanta intalnire cu FMI

"Intalnirea probabil cea mai importanta (a reprezentantilor FMI - n.red.) cu toti ministrii si momentul in care vom incerca sa ajungem la un consens va fi vineri si probabil vineri seara sau sambata dimineata vom sti daca avem sau nu in continuare un acord in conditiile pe care bineinteles sa le agreem", a precizat Valcov intr-o declaratie la Palatul Victoria.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News