Plangere penala la DNA: Sunt vizati seful, membrii CA si AGA ai CFR Marfa

Joi, 28 August 2014, ora 14:08
3764 citiri
Plangere penala la DNA: Sunt vizati seful, membrii CA si AGA ai CFR Marfa

Un lider sindical l-a notificat, miercuri, pe ministrul Transporturilor, Ioan Rus, pintr-o scrisoare deschisa, ca a depus o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu privire la posibile acte de abuz in serviciu si subminare a economiei nationale cu consecinte deosebit de grave savarsite de directorul general al CFR Marfa, George Buruiana, membri Consiliului de Administratie cat si membri Adunarii Generale a Actionarilor.

"In fapt, decizia de a deschide procedura de insolventa la filiala SNTFM CFR Marfa, IRLU (Intreprinderea de Reparat Material Rulant si Utilaje) este abuziva si va duce la desfiintarea singurelor unitati unde CFR Marfa mai poate repara si intretine locomotivele, unitati ce daca vor fi inchise va duce automat la inchiderea activitatii celui mai mare operator de transport pe calea ferata, lasand pe drumuri

peste 11.000 de muncitori.

Facem precizarea ca pierderile provocate bugetului de stat prin neplata taxelor de catre IRLU, sume ce depasesc 50 de milioane de euro, se datoreaza prestatiilor facute sub costuri de IRLU tocmai companiei SNTFM CFR Marfa", se arata in scrisoarea remisa Ziare.com de catre Mihai Andronache, lider sindicat CFR IRLU, o subsidiara a CFR Marfa.

Ultima statie pentru CFR Marfa? Sindicatele denunta "o magarie" a conducerii companiei

El sustine ca daca datoriile CFR Marfa vor fi puse in "carca" CFR IRLU, atunci toate declaratiile referitoare la diminuarea pierderilor operatorului national de transport feroviar sunt niste minciuni.

De asemenea, aminteste ca intrarea in insolventa inseamna cu siguranta pentru 90% din firme primul pas spre faliment.

"Mai mult de 90% din locomotivele aflate in exploatare la CFR Marfa au reviziile expirate si asta poate duce permanent la accidente feroviare grave, numai in ultimele doua saptamani CFR Marfa a fost implicata in doua evenimente feroviare majore datorita lipsei reviziilor la locomotive, accidente ce au produs pierderi substantiale atat CFR Marfa cat si CFR Calatori.

Mai mentionam ca o situatie similara a fost creata de domnul George Buruiana si la Servtrans Invest unde a detinut functia de Director General, societate care a intrat in insolventa si a lasat datorii catre bugetul de stat si furnizori ce depasesc 70 de milioane de euro", se mai arata in scrisoare.

Totodata, sindicatul este nemultumit si de numirea fostului prefect de Hunedoara in functia de Director General Adjunct al SNTFM CFR Marfa, in persoana lui Cristian Marius Vladu, despre care Mihai Andronache sustine ca este "o persoana cu un trecut patat de fapte asimilate celor de coruptie, fapte petrecute pe cand acesta era in conducerea unei alte companii de stat si de unde a fost demis pentru implicarea in finantarea ilegala a unei campanii electorale".

"Speram ca actiunile pe care le veti intreprinde in calitatea dumneavoastra vor ajuta sistemul feroviar sa depaseasca colapsul in care a fost indus in ultimi ani", conchide liderul sindical.

CFR IRLU a cerut insolventa

Societatea Comerciala Intretinere si Reparatii Locomotive si Utilaje CFR IRLU, filiala a CFR Marfa, a solicitat in instanta intrarea in insolventa, cererea fiind inregistrata saptamana trecuta la Tribunalul Bucuresti.

Activitatea sa este in domeniul intretinerii si repararii de locomotive, a depourilor de locomotive.

In prezent C.F.R. IRLU S.A. realizeaza lucrari de revizii, reparatii si modernizari locomotive pentru operatori feroviari prezenti atat pe piata din Romania cat si din strainatate, dispunind de unitati si capacitati aferente acestor prestatii repartizate teritorial in 10 sectii si 18 ateliere de reparatii.

C.P.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#plangere penala CFR Marfa, #plangere DNA CFR Marfa , #datorii