GFR dezminte acuzatiile: Nu am facut presiuni ca sa obtinem banii pentru CFR Marfa!

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 13:03
2245 citiri
GFR dezminte acuzatiile: Nu am facut presiuni ca sa obtinem banii pentru CFR Marfa!
Foto: Arhiva

Grupul de companii Grampet-GFR a transmis, luni, ca dezavueaza si respinge orice afirmatii potrivit carora ar face presiuni de orice fel asupra bancilor sau institutiilor financiare in legatura cu finantarea pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al CFR Marfa.

Reactia grupului a aparut dupa ce patronul Gruia Stoica a avut o intalnire saptamana trecuta cu consilierul premierului Victor Ponta, generalul american Wesley Clark.

Intalnire la ceas de seara intre consilierul lui Ponta si Gruia Stoica

In plus, Cozmin Gusa a sustinut ca omul de afaceri nu are suma necesara pentru achizitia CFR Marfa.

"Domnul de la GFR nu are banii, iar Viorel Hrebenciuc incearca sa ii faca rost de bani", a precizat consultantul politic.

Gusa: Gruia Stoica de la GFR nu are bani. Hrebenciuc incearca sa-i faca rost

In consecinta, reprezentantii grupului sustin ca acuzatia conform careia managementul companiei efectueaza presiuni de orice fel este falsa, deoarece "grupul Grampet-GFR a contractat serviciile unor consultanti financiari pentru securizarea finantarii, asa cum procedeaza orice mare companie care este implicata intr-o achizitie de asemenea anvergura", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

"Consultantii nostri financiari sunt companii de renume pe piata economica si financiara internationala, cu o reputatie solida in mediul de afaceri, dincolo de orice repros.

Consideram ca in contextul desfasurarii unei privatizari strategice de o importanta

deosebita asupra mersului economiei romanesti si asupra mediului social, fiind vorba de peste 11.000 de locuri de munca, este inacceptabila vehicularea de acuzatii nefondate si speculatii fara sens de catre o institutie media care doreste sa fie responsabila", mai sustin reprezentantii grupului.

Potrivit unor surse, ING Corporate Finance din Londra, divizia de consultanta financiara a grupului olandez ING, va ajuta compania Grup Feroviar Roman (GFR), detinuta de Gruia Stoica, sa obtina finantarea pentru cumpararea pachetului de 51% al CFR Marfa.

Termen-limita pentru Gruia

Reprezentantii Grup Feroviar Roman (GFR) au semnat pe 2 septembrie contractul cu Ministerul Transporturilor, dupa ce compania a fost declarata castigatoare in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Hotararea de Guvern prevede ca termenul de finalizare a tranzactiei este la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv jumatatea lunii octombrie.

Cu toate acestea, Consiliul Concurentei trebuie sa isi dea avizul pentru aceasta preluare, care va veni in maximum 5 luni. Fara acesta, cumparatorul nu are drepturi depline in companie. Gruia Stoica, patronul GFR, a mentionat ca va achita suma integrala dupa ce va primi acest aviz.

Premierul Victor Ponta a precizat in data de 4 septembrie ca Gruia Stoica trebuie sa plateasca 10% din suma de 202 milioane de euro in termen de 30 de zile.

"Noi speram sa ii dea si privatizarea sa se finalizeze. Important e sa mearga lucrurile si totul sa se rezolve", a precizat prim-ministrul. Daca Gruia Stoica nu achita ulterior si diferenta, intelegerea cade.

C.P.

ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private: "Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Asociaţia vieneză de protecţie a vieţii private NOYB a anunţat luni că a intentat un proces în Austria împotriva programului de inteligenţă artificială generativă, deoarece "ChatGPT...
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
#GFR presiuni bani CFR Marfa, #GFR bani privatizare CFR Marfa, #GFR bani CFR Marfa , #privatizare