FMI vrea sa faca lumina in privatizarea CFR Marfa - Intalnire cu GFR

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 14:57
2868 citiri
FMI vrea sa faca lumina in privatizarea CFR Marfa - Intalnire cu GFR
Foto: Arhiva

Delegatia comuna a Fondului Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana au discutat cu reprezentantii Grup Feroviar Roman despre privatizarea CFR Marfa.

"Intalnirea de lucru, care s-a tinut la sediul Grampet (grup condus de Gruia Stoica, din care face parte si GFR - n.red.), a avut loc la initiativa reprezentantilor institutiilor financiare internationale si a continut ca tema centrala procedura de privatizare a CFR Marfa.

Reprezentantilor Grampet li s-a solicitat punctul de vedere privind desfasurarea procesului si cauzele care au dus la nefinalizarea acestuia", se arata intr-un comunicat de presa, remis miercuri Ziare.com.

Intrevederea a avut loc la finalul saptamanii trecute.

Privatizarea CFR Marfa a esuat, pe 14 octombrie, dupa ce nu au fost indeplinite conditiile de privatizare. Gruia Stoica, proprietarul GFR, castigatorul licitatiei, a declarat ca i s-a comunicat ca nu este posibil sa fie facuta plata si finalizata tranzactia.

Privatizarea CFR Marfa, esuata - Gruia Stoica: Am fost informati ca nu se poate finaliza tranzactia (Video)

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat recent ca era "aproape imposibil" ca cele doua conditii suspensive in cazul privatizarii CFR Marfa, anume avizul Consiliului Concurentei si obtinerea avizului bancilor creditoare asupra tranzactiei, sa fie indeplinite la timp, afirmand ca o asemenea operatiune ar fi trebuit sa dureze cel putin un an si jumatate.

Ramona Manescu, despre CFR Marfa: Era aproape imposibil de indeplinit conditiile

"Era aproape imposibil ca aceste doua conditii suspensive sa fie indeplinite. Pe de alta parte, consultantii celor doua parti puteau foarte bine sa nu introduca cele doua conditii suspensive", a declarat ministrul liberal.

Aceasta a afirmat ca orivatizarea se va relua, dar se va constitui o noua comisie de privatizare, deoarece "nu se pune problema ca aceasta comisie de privatizare, in actuala componenta, sa reia procesul".

C.P.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#FMI intalnire GFR privatizare CFR Marfa, #FMI intalnire GFR, #FMI privatizare CFR Marfa , #privatizare