CFR Cluj sau Universitatea Craiova, cine va merge la barajul de Europa. Rezultate ”bombă” în ultima etapă

Duminica, 28 Mai 2023, ora 23:25
4147 citiri
CFR Cluj sau Universitatea Craiova, cine va merge la barajul de Europa. Rezultate ”bombă” în ultima etapă
CFR Cluj și Universitatea Craiova s-au luptat pentru un loc la barajul de Europa

Echipa CFR Cluj a pierdut duminică, pe propriul teren, scor 1-2, meciul din ultima etapă a play-off-ului, cu Farul Constanţa, dar s-a calificat pentru barajul care asigură prezenţa în Conference League.

La Cluj, CFR a început mai bine şi Daniel Bîrligea a deschis scorul în minutul 15. Însă gazdele au scăzut din intensitate, iar proaspăta campioană a României a profitat. Louis Munteanu a egalat în minutul 42 cu un şut de la distanţă, înscriind un gol superb. După două minute, Cristian Manea a făcut un henţ în propriul careu şi Farul a primit un penalti. A executat Louis Munteanu, dar Scuffet a apărat şi la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1.

În repriza secunda, constănţenii au primit al doilea penalti, după un fault al lui Burcă la Louis Munteanu. Acelaşi jucător a executat lovitura de pedeapsă şi a marcat, în minutul 61, aducând oaspeţii în avantaj. Yeboah a trimis în bară, în minutul 65, iar până la final nu s-a mai întâmplat nimic. CFR a pierdut, dar a profitat de înfrângerea Universităţii Craiova, 0-1 cu Sepsi, şi s-a calificat pentru barajul de cupe europene, unde va înfrunta pe FCU Craiova.

În clasament, CFR Cluj a terminat pe locul al treilea, cu 42 de puncte, în timp ce Farul încheie sezonul cu titlul de campioană şi cu 53 de puncte acumulate.

La Craiova, echipa lui Eugen Neagoe avea nevoie de victorie, dar a părut că nu o poate obţine, ba mai mult, oaspeţii au avut o bară, prin Ion Gheorghe, la cea mai mare ocazie a meciului, în minutul 65. Atunci portarul Laurenţiu Popescu a respins în transversală şutul jucătorului de la Sepsi, salvându-le pe gazde de la un gol.

Tot Popescu a intervenit incredibil la şutul din careu al lui Marius Ştefănescu, din minutul 82. Craiovenii s-au chinuit până la final, dar nu au întrecut reduta covăsneană. În minutul 90+4 Marius Ştefănescu a reuşit să încrie şi meciul s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, 1-0.

Premierul polonez susține că Europa a intrat într-o eră a războiului: ''Ştiu că sună devastator, dar trebuie să ne obişnuim"
Premierul polonez susține că Europa a intrat într-o eră a războiului: ''Ştiu că sună devastator, dar trebuie să ne obişnuim"
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată de ostilitate, consideră premierul polonez Donald Tusk, transmite...
Avertisment privind terorismul în Europa
Avertisment privind terorismul în Europa
Îngrijorarea că teroriști islamiști ar putea încerca să comită un atentat în UE nu a apărut odată cu atentatul de la Moscova. Însă, până acum, numai Franța și-a ridicat nivelul de...
#CFR Cluj, #Universitatea Craiova, #baraj, #Europa , #stiri fotbal