CFR Cluj, duel de cinci stele in Champions League

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 09:12
2793 citiri
CFR Cluj, duel de cinci stele in Champions League

Campioana Romaniei, CFR Cluj, primeste marti seara, de la ora 21:45, vizita formatiei Manchester United in cel mai important duel din istoria participarii "feroviarilor" in Liga Campionilor.

Condusi de pe banca de Sir Alex Ferguson, cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, "diavolii" se prezinta la Cluj cu un lot de jucatori extrem de puternic, chiar daca jucatori ca Vidici si Giggs au ramas in Anglia.

Doar doua echipe romanesti au mai infruntat-o pe Manchester United in istorie, cele patru meciuri disputandu-se in ultimii opt ani. In 2004, Dinamo a fost eliminata de englezi in turul trei preliminar, dupa 1-2 pe teren propriu si 0-3 in deplasare. Anul trecut, Otelul Galati a pierdut ambele dispute cu "diavolii" in grupele Ligii Campionilor, scor 0-2.

Englezii vor aborda disputa din Gruia cu maxima precautie, Alex Ferguson considerand ca gruparea pregatita de Ioan Andone este una periculoasa din prisma rezultatelor cu FC Basel si Sporting Braga.

"Nici vorba sa jucam cu rezervele si tinerii la Cluj, voi folosi jucatorii experimentati. CFR Cluj a invins-o pe Basel in ambele meciuri din play-off si asta arata la ce nivel sunt. De asemenea, faptul ca au castigat la Braga spune ceva. Nu este o deplasare usoara pentru noi si tratam acest meci foarte serios. In acest moment, ei au sperante de calificare. Joaca acasa cu Manchester United, vor sa obtina ceva din acest meci si apoi sunt intr-o postura favorabila inaintea dublei cu Galatasaray", a declarat Ferguson.

Clujenii s-au declarat optimisti inaintea disputei cu Manchester United, iar antrenorul Ioan Andone crede ca echipa sa poate sa produca surpriza in Gruia.

"Intalnim un Manchester United ranit, dupa 2-3 cu Tottenham, mai ales ca au facut un meci de senzatie. Am invatat ceva din aceasta partida, si noi putem inscrie pe contraatac pentru ca spatii vor fi. Va fi greu, numai o minune poate sa ne aduca victoria. Daca prindem o zi buna, putem sa invingem pe oricine, fie ca adversarele se numesc Galatasaray, Braga sau Manchester United. Avem sanse cu oricare dintre aceste echipe. Am la dispozitie un lot valoros si exista o ambitie extraordinara in echipa. Am incredere si ne putem chiar califica mai departe din grupa, dar totul depinde de ceea ce vom face in urmatoarele doua meciuri", a explicat Ioan Andone.

In prima etapa, CFR Cluj s-a impus cu 2-0 in meciul disputat in deplasare cu Sporting Braga, in timp ce Manchester United a trecut la limita, pe teren propriu, de Galatasaray Istanbul, scor 1-0.

Echipele probabile:

CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Camora - Muresan, Aguirregaray - Sougou, Bastos, Valente - Kapetanos;

Rezerve: Stancioiu - Sepsi, Maftei Piccolo, Bjelanovici, Godemeche, Rui Pedro;

Antrenor: Ioan Andone;

Manchester United: De Gea - Buttner, Evans, Ferdinand, Rafael - Nani, Fletcher, Anderson, Cleverley - Van Persie, Rooney;

Rezerve: Lindegaard - Hernandez, Kagawa, Powell, Evra, Wotton, Wellbeck;

Antrenor: Sir Alex Ferguson;

Arbitru: Alberto Undiano Mallenco (Spania);

Asistenti: Roberto Diaz Perez del Palomar, Jesus Calco Guadamuro (ambii Spania);

Aditionali: Carlos Gomez, Javier Estrada Fernandez (ambii Spania).

Meciul este programat cu incepere de la ora 21:45 si va fi transmis la TV de posturile TVR 1 si Dolce Sport 1.

De asemenea, intalnirea va putea fi urmarita in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#avancronica CFR Manchester United, #CFR Manchester United Liga Campionilor, #CFR Cluj Liga Campionilor , #Champions League