Franța ia în calcul eliminarea certificatului COVID. Documentul ar putea dispărea de la începutul lui aprilie

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 19:41 3382 citiri
78,5% dintre francezi sunt vaccinaţi cu două doze FOTO Pixabay

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, a anunțat miercuri, 9 februarie, că autoritățile ar putea decide eliminarea certificatului verde cel târziu la începutul lunii aprilie, dacă situația sanitară se va ameliora.

”Nivelul persoanelor spitalizate rămâne foarte ridicat, superior recordului cu care ne-am confruntat în primăvara lui 2020, dar în proiecţiile pe care le facem (...) există motive de a spera că în acest orizont de timp situaţia se va ameliora suficient pentru ca noi să fim în măsură să ridicăm aceste ultime măsuri”, a declarat acesta.

Tot miercuri, preşedintele Consiliului de orientare strategică vaccinală, Alain Fischer, a declarat, de asemenea, că s-ar putea renunța la permisul vaccinal ”la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie”, dacă sunt îndeplinite o serie de condiţii.

”Din punct de vedere ştiinţific şi medical, este necesară o rată de incidenţă redusă, acum suntem la 2.500. Redusă vrea să însemne mult mai mică, cel puţin de 10 sau 20 de ori, dar există elemente de context, să vă dau o cifră nu ar avea sens”, a precizat acesta.

Fischer a mai spus că o altă condiție este scăderea presiunii pe spitale.

”Spitalele trebuie să revină la o stare de funcţionare obişnuită şi pacienţii non-Covid să poate fi trataţi fără întârziere”, a explicat acesta, adăugând că este necesară și o ”acoperire vaccinală cu rapel ridicată”.

Alain Fischer a subliniat că acest exerciţiu de proiecţie este un ”teren fragil”, dar potrivit lui ”poate merge destul de repede”, întrucât incidenţa scade ”destul de repede, potrivit Digi24.

În Franța, peste 80% din populaţia totală este vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, în timp ce 78,5% dintre francezi sunt vaccinaţi cu două doze.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News