Florin Cîțu vs. Marcel Ciolacu, etapa certificatului COVID. Cine vrea și cine nu vrea introducerea documentului

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 14:15 2599 citiri
Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Florin Cîțu, președintele PNL FOTO Hepta

Președinții PNL și PSD nu par să fie pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește certificatul COVID.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 19 ianuarie, la Parlament, că este tardivă o lege cu certificatul verde, în acest moment, el precizând că a dat zeci de explicaţii pe acest subiect. "Ştiu că este o Ordonanţă de urgenţă în vigoare, în ceea ce priveşte certificatul verde", a mai arătat liderul PSD, el menţionând că nu a fost de acord niciodată cu obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Întrebat dacă proiectul certificatului verde este mort, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu a spus nimeni acest lucru”.

”Nu s-a discutat, am avut numai pe energie”, a precizat preşedintele PSD despre discuţiile din interiorul coaliţiei, arătând că ministrul Sănătăţii e cel mai în măsură să spună de ce nu mai este o prioritate.

”Cred că am dat zeci de explicaţii, în ceea ce priveşte certificatul verde, atât eu cât şi colegii mei, cât şi coaliţia cât şi ministrul. Este tardiv o lege cu certificatul, în acest moment, este tardiv. Mai mult, ştiu că este o Ordonanţă de Urgenţă în vigoare, în ceea ce priveşte certificatul verde”, a explicat Ciolacu.

Despre impunerea certificatului verde la locul de muncă, Marcel Ciolacu a spus că nu a fost de acord cu aşa ceva. ”Eu nu am fost de acord cu aşa ceva”, a arătat Ciolacu.

Florin Cîţu a declarat că pentru el este o prioritate certificatul verde şi a adăugat că îşi menţine opinia ca măsurile avute în vedere pentru populaţie să fie discutate în interiorul coaliţiei de guvernare, înainte ca cineva să iasă şi să le anunţe public.

„Bineînţeles (că am discutat cu Marcel Ciolacu - n.r.). Le spun şi public, le spun şi în privat, eu îmi menţin părerea că trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele publice”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Parlament dacă a discutat cu Marcei Ciolacu.

El a mai spus că certificatul verde este o prioritate pentru el, însă momentan există în procedură legislativă doar proiectul său, iar când va exista un alt proiect în coaliţie, atunci se va lucra pe el.

„Este în Parlamentul României. E în procedură parlamentară, cel pe care l-am depus eu. Altul nu există. Când o să avem celălalt proiect, o să lucrăm la el. Acest subiect nu a fost la coaliţie pe ordinea de zi. Pentru mine este o prioritate certificatul verde”, a explicat liderul PNL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News