Suma uriașă câștigată de cerșetoare românce deghizate în femei musulmane, în Franța. Copiii lor, obligați să le însoțească

Vineri, 06 Mai 2022, ora 18:27 5001 citiri
Cerșetorii românii câștigau cel puțin 300 de euro pe zi FOTO Pixabay

Polițiștii francezi din localitatea Aulnay-sous-Bois, departamentul Seine-Saint-Denis, situat în regiunea franceză Île-de-France, au destructurat o rețea de cerșetori formată din copii și femei.

Ancheta a fost deschisă în martie, după ce femeile și copiii au fost văzuți tot mai des la cerșit de polițiștii de la Brigada de Protecție a Familiei Aulnay-sous-Bois, la intersecția principală din centrul acestei localități din proximitatea Parisului, informează Le Point.

După ce au început activitatea de supraveghere, anchetatorii au observat că persoanele care cerșeau erau aduse zilnic cu mașini și luate după aproximativ zece ore, potrivit potrivit jurnaldeemigrant.com

Cum acționa rețeaua

În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că rețeaua infracțională funcționa din 2020.

Copiii și femeile care mergeau la cerșit se îmbrăcau în stil „musulman”, mai ales în perioada Ramadanului. Pe lângă drumurile principale ale localităților din zonă, suspecții mai mergeau și în apropierea locurilor frecventate de musulmani, în special în fața moscheilor.

Unul dintre liderii rețelei a precizat că femeile se îmbrăcau astfel pentru că ”oamenii sunt mult mai darnici în timpul Ramadanului”.

Ce sume au adunat cerșetorii români

Suspecții câștigau între 300 și 500 de euro pe zi, aproximativ 130.000 de euro până acum, potrivit estimărilor anchetatorilor. În timpul perchezițiilor de luni, 2 mai, au fost confiscați 62.000 de euro în numerar.

De la începutul acestui an, liderii rețelei au făcut zece transferuri de câte 2.000 de euro în România, prin Western Union. Potrivit poliției, aceștia dețin mai multe bunuri în țara lor, inclusiv imobile.

Chiar dacă au recunoscut că sumele confiscate sunt din cerșetorie, inculpații au susținut că o parte din fonduri provin din fondul de alocații familiale (CAF). Un altul a precizat că transferurile CAF le-au permis să-și plătească chiria în Franța, în timp ce roadele traficului de persoane și cerșetoriei erau expediate în țara natală.

Copiii, obligați de părinți să cerșească

Minorii trimiși la cerșit au vârste de 8, 10 și 12 ani. La audieri, micuții le-au povestit anchetatorilor programul zilnic, admițând că uneori stăteau și până la miezul nopții în fața moscheilor.

Unul dintre ei a mărturisit că preferă să meargă la școală decât să cerșească, dar părinții lui au decis altfel.

Copiii au fost încredințați serviciilor de asistență socială pentru copii din Bobigny. De asemenea, doi adolescenți în vârstă de 17 ani sunt urmăriți penal. Ei sunt considerați în acest stadiu al anchetei drept „locotenenți” ai liderilor rețelei, responsabili cu monitorizarea copiilor și a femeilor.

Ce riscă românii prinși la cerșit

Parchetul din Bobigny a solicitat arestarea preventivă pentru șase dintre suspecți.

Acuzațiile din dosar sunt de trafic de ființe umane în bandă organizată, conspirație infracțională a inculpaților și privare de îngrijire a minorilor de către adulți”.

Dacă vor fi găsiți vinovați, liderii rețelei riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News