Bugetul alocat pentru dezvoltarea infrastructurii. Ciucă: ”Este un proiect foarte important”

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 15:47
2369 citiri
Bugetul alocat pentru dezvoltarea infrastructurii. Ciucă: ”Este un proiect foarte important”
Drumul de legătură dintre centura Oradea şi Autostrada A3 este finanțat din fonduri europene FOTO Pixabay

Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat, miercuri, într-o vizită la şantierul drumului de legătură dintre centura Oradea şi Autostrada A3, el afirmând că avem un buget de aproximativ 21 de miliarde de euro care sunt destinaţi pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.

El a spus că la nivelul Guvernului, strategia de finanţare vizează acest principiu prin care să reuşească să coordoneze alocarea fondurilor de la bugetul de stat cu cele alocate din fonduri europene.

Şeful Executivului a arătat că aici vor începe lucrările la drumul de legătură între centura municipiului Oradea şi autostrada A3 Biharia.

”Este un proiect foarte important pentru infrastructura rutieră a judeţului Bihor şi nu numai, este un proiect de care vor beneficia toţi cetăţenii români care circulă în această zonă, este un proiect care se înscrie într-un model de bune practici în colaborarea dintre guvern şi autorităţile locale, pe de-o parte şi, pe de altă parte, este un model de bune practici în ceea ce priveşte descentralizarea implementării proiectelor europene”, a spus premierul.

Ciucă a menţionat că proiectul este finanţat din fonduri europene, aproximativ 545 de milioane de lei fără TVA, din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Potrivit premierului, ceea ce este important este că acest tip de infrastructură contribuie atât la dezvoltarea economică, cât şi la dezvoltarea turismului şi diminuează foarte mult aşteptarea în trafic a cetăţenilor.

”Domnul ministrul Boloş spunea mai devreme că, la nivelul ţării noastre, avem un buget de aproximativ 21 de miliarde de euro care sunt destinaţi pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Este foarte important să adăugăm că, şi la nivelul Guvernului, prin bugetul de stat, sunt alocate fonduri, astfel încât să putem să asigurăm partea aceasta de complementaritate între ceea ce putem să facem prin arterele principale de transport şi cele de la nivelul autorităţilor locale, de dimensiune mai mică - şi, în felul acesta, doresc să subliniez că la nivelul Guvernului, practic, strategia noastră de finanţare vizează tocmai acest principiu prin care să reuşim să coordonăm alocarea fondurilor de la bugetul de stat cu cele alocate din fonduri europene.

Este o discuţie pe care o avem de fiecare dată cu autorităţile locale, cu reprezentanţii instituţiilor guvernamentale, pentru că dorim foarte mult să existe o convergenţă a tot ceea ce înseamnă programe de dezvoltare şi într-adevăr să putem să beneficiem pe deplin din tot ceea ce înseamnă implementarea acestora”, a mai spus premierul.

El a menţionat că inclusiv în pachetul de măsuri ''Sprijin pentru România'', 60% din fonduri sunt alocate pentru investiţii în economie, pentru sprijinirea economiei şi în mod deosebit, pentru sprijinirea şi protejarea locurilor de muncă şi 40% din acest pachet, fonduri alocate pentru sprijinirea cetăţenilor vulnerabili.

Lider PNL: Lucrăm la proiectul prezidenţial care să îl înglobeze pe Nicolae Ciucă. Ce spune acesta despre coaliția cu PSD
Lider PNL: Lucrăm la proiectul prezidenţial care să îl înglobeze pe Nicolae Ciucă. Ce spune acesta despre coaliția cu PSD
Cred în acest proiect prezidenţial, ni-l dorim, dar în situaţia în care vom merge împreună vom vedea / Oferta comună va include premier şi multe alte funcţii importante Purtătorul de...
Când se deschide circulația pe Drumul expres care leagă centura Oradea de Autostrada Transilvania
Când se deschide circulația pe Drumul expres care leagă centura Oradea de Autostrada Transilvania
Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunţă că, joi, la ora 15.00, se va deschide circulaţia pe Drumul expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi Autostrada Transilvania....
#centura oradea autostrada a3, #nicolae ciuca, #buget infrastructura , #stiri Nicolae Ciuca