Dronă de mari dimensiuni văzută deasupra celei mai mari centrale nucleare din Suedia. Țara nordică este în alertă din cauza Rusiei

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 12:05 6555 citiri
Centrala nucleară de la Forsmark FOTO Pris.iaea.org

Poliția din Suedia a mobilizat patrule și elicoptere la centrala nucleară din orașul Forsmark pentru a căuta o dronă de mari dimensiuni văzută zburând deasupra complexului în seara de vineri, 14 ianuarie.

Forțele de ordine nu au reușit să găsească vehiculul fără pilot, au raportat autoritățile oficial în cursul zilei de sâmbătă, citate de Reuters.

Incidentul a avut loc la o zi după ce armata suedeză a început să patruleze în orașul principal de pe insula Gotland din Marea Baltică, pe fondul tensiunilor crescute dintre NATO și Rusia și a unei recente desfășurari de ambarcațiuni de desant rusești în Marea Baltică.

Centrala nucleară Forsmark, care este cel mai mare producător de energie electrică al Suediei, se află pe coasta Baltică, la aproximativ 150 kilometri nord de capitala Stockholm.

Poliția a văzut drona, observată pentru prima dată de un agent de securitate, mișcându-se în jurul complexului înainte de a dispărea spre insula Graso.

„Poliția continuă să încerce să localizeze drona, chiar și cu propriile lor drone, dar fără succes”, a declarat poliția într-un raport de incident pe site-ul său, adăugând că nu există semne că drona ar fi scăpat ceva în zonă sau a aterizat.

De asemenea, a citat rapoarte neconfirmate despre posibile observații de drone la centrala nucleară Ringhals de pe coasta de vest a țării.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News