Celulita, o continuă bătaie de cap. Cum scăpăm de ea

Advertorial
Joi, 26 Mai 2022, ora 12:29
13226 citiri
Celulita, o continuă bătaie de cap. Cum scăpăm de ea
Celulita conferă pielii un aspect de coajă de portocală FOTO Unsplash

Celulita afectează predominant femeile și, cu toate că este o problemă foarte comună, poate afecta stima de sine din cauza aspectului considerat inestetic.

Astfel, femeile care au celulită în zona feselor, picioarelor și absomenului evită adesea să poarte pantaloni scurți sau rochii și încearcă pe cât posibil să ascundă pielea ce are un aspect de coajă de portocală. Situația se înrăutățește vara, sezonul costumelor de baie.

Celulita poate apărea în urma unor dereglări hormonale, predispoziției genetice, tulburărilor funcției tiroidiene, contraceptivelor orale sau sarcinii, afecțiunii vasculare a membrelor inferioare.

Vestea bună este că putem să scăpăm de celulită, iar secretul constă în patru pași. În primul rând, trebuie să vă asigurați că vă hidratați corespunzător și că aveți o alimentație sănătoasă. Schimbările încep din interior, iar celulita nu face excepție.

În al doilea rând, sportul face minuni. Nu trebuie să neglijați acest aspect. Optați pentru soluția cea mai potrivită pentru voi, fie că este vorba de mers la sală, înot, 30 de minut de mișcare acasă, mers pe jos, dans, orice variantă este bună atâta timp cât vă pune corpul la treabă.

Mai apoi, puteți merge la masaj anticelulitic. Acest tip special de masaj are rolul de a pune presiune pe zonele afectate de celulită. Practic, specialistul va strânge pielea și va stoarce depozitele de grăsime.

Ultimul aspect, care este foarte important și care este un element cheie pentru întreg procesul de înlăturare a celulitei, reprezintă folosirea unor produse special concepute, care sunt un ajutor real.

Un produs eficient este uleiul anti-celulită cu ingrediente active precum ulei de pracaxi, ulei din semințe de bumbac, ulei de bacuri și scorțișoară. Uleiul provenit din semințele copacului de pracaxi este cunoscut ca având cel mai înalt nivel de acid behenic dintr-o sursă ajutând la regenerarea celulară. Pe de altă parte, uleiul de bacuri stimulează producția de colagen și conferă elasticitate și fermitate pielii.

De asemenea, puteți opta pentru o cremă anti-celulită, care stimulează lipoliza și inhibă formarea celulelor adipoase. Aplicată zilnic, seara după duș, loțiunea de corp ajută la estomparea și prevenirea aspectului de „coajă de portocală”, contribuie la îmbunătățirea drenajului și distribuției apei la nivel tisular, susținând procesul de slăbire și ajutând la menținerea unui aspect fin al pielii în timpul curelor de slăbire sau când pur și simplu dorim să îmbunătățim aspectul pielii. Pe măsură ce aspectul celulitei se diminuează, pielea își recapătă din fermitate și elasticitate. Un produs bun conține mai multe ingrediente benefice, precum: extractul de Paraguariensis și Glaucina, vitaminele E și C, ulei esențial de portocală dulce, mentă, extract de cafea.

Completează perfect rutina și un scrub de corp, care va răsfăța pielea. Cea mai bună combinație este cea de unt de cacao, ulei de cocos, vitamina E, mandarină verde și ceară de Carnauba, care realizează o exfoliere blândă și lasă pielea catifelată, cu un aspect proaspăt, rejuvenat și revitalizat. Nu uitați că exfolierea pielii este importantă deoarece ajută la rejuvenarea și întinerirea pielii, o catifelează, îndepărtează celulele moarte și previne creșterea firelor de păr sub piele.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#celulita, #celulita remedii, #celulita metode eliminare , #celulita