Invenție de amploare: Cel mai mare avion din lume lansat de americani VIDEO

Marti, 01 Martie 2022, ora 05:21
16887 citiri
Invenție de amploare: Cel mai mare avion din lume lansat de americani VIDEO
Cel mai mare avion din lume a fost lansat în SUA FOTO: Daily Mail

Un proiect impresionant a fost transpus în practică de către o firmă americană, care a lansat cel mai mare avion din lume denumit Stratolaunch, cu o anvergură uriașă a aripilor de 117 metri. Aeronava a efectuat în urmă cu câteva zile un zbor test deasupra deșertului Mojave din California, Statele Unite.

Avionul care are forma literei H a stat în aer timp de o oră și 43 de minute, atingând o altitudine maximă de 4.500 de metri, potrivit Daily Mail.

Cartierul general al companiei Stratolaunch se află în facilitățile din Mojave Air & Space Port, epicentrul dezvoltării aviației civile din Statele Unite. Avionul a fost conceput de firma cu același nume fondată în 2011 de regretatul Paul Allen, co-fondator al Microsoft.

Avionul Stratolaucnh poate atinge o viteză maximă de 850 de kilometri pe oră. Zborul de testare a vrut să verifice retragerea trenurilor de aterizare pentru prima dată, dar zborul a fost întrerupt din cauza unor vibrații și a luminii de avertizare, care s-a aprins după o oră.

Cu toate astea, avionul s-a întors în siguranță la aeroportul Mojave și a mai efectuat alte patru zboruri de testare, pentru a se asigura că funcționează conform așteptărilor și pentru a consuma combustibil suplimentar.

Cu o anvergură de 117 metri, avionul Stratolaunch este mai lat decât lungimea unui teren de fotbal, care are de regulă 105 metri.

Un mister al celebrului Tutankhamon descifrat: Obiectul extraterestru al faraonului identificat de experții japonezi

Odată operațional, aeronava va fi folosit la lansarea vehiculelor hipersonice reutilizabile de cercetare a zborului. Atunci când compania a fost fondată în 2011, costul proiectului a fost estimat inițial la suma de 300 de milioane de dolari, însă în 2019, s-a mărit la valoarea de 400 de milioane de dolari.

”Zborul de succes de astăzi demonstrează și validează îmbunătățirile aduse sistemelor aeronavei de transport și ale performanței generale a zborului”, a declarat dr. Zachary Krevor, președinte și director de operațiuni a companiei Stratolaunch.

Descoperire extraordinară a geologilor: Un continent pierdut găsit sub România și Balcani VIDEO

Avionul Stratoluanch are fuselage duble asemănătoare unui cataraman, având un echipaj format din trei persoane, un pilot, un copilot și un inginer de zbor. El este alimentat de motoare folosite și la modelul Boeing 747, cântărind 226 de tone, fără încărcătură.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#cel mai mare avion din lume, #nou avion, #avion nou, #avion SUA, #avion Stratolaunch, #Stratolaunch Systems avion spatial , #inventii