Țara care solicită test PCR negativ inclusiv persoanelor vaccinate. Cei care au doza a treia, exceptați de la regulă

Vineri, 24 Decembrie 2021, ora 19:24
3892 citiri
Țara care solicită test PCR negativ inclusiv persoanelor vaccinate. Cei care au doza a treia, exceptați de la regulă
FOTO Pixabay

Autoritățile din țările europene iau noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 și a noii tulpini Omicron.

Autorităţile din Cehia au revizuit condiţiile de intrare în ţară pentru cetăţenii dintr-o serie de state, inclusiv România, în contextul pandemiei de COVID-19, reguli care vor intra în vigoare din 27 decembrie, a anunţat vineri, 24 decembrie, Ministerul Afacerilor Externe.

Persoanele vaccinate cu schema completă, dar fără doza booster, persoanele trecute prin boală, precum şi persoanele nevaccinate trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecarea în călătorie.

De asemenea, toate persoanele trebuie să completeze, anterior deplasării în Republica Cehă, formularul electronic de sosire (https://plf.uzis.cz/) şi să prezinte dovada completării acestuia la intrarea pe teritoriul ceh.

Sunt exceptate de la obligativitatea testării PCR următoarele categorii de persoane: cetăţenii vaccinaţi cu a treia doză (booster); minorii cu vârsta între 12 şi 18 ani vaccinaţi cu schema completă de vaccinare (1 sau 2 doze, după caz); persoanele care au reşedinţa pe teritoriul ceh sau cetăţenia cehă; copiii sub 12 ani; personalul de transport internaţional, dacă motivul intrării este justificat de un document corespunzător; persoanele aflate în tranzit pentru cel mult 12 ore.

Mai sunt exceptaţi membrii acreditaţi ai misiunilor diplomatice din Republica Cehă, inclusiv funcţionari privaţi, deţinători de paşapoarte de serviciu eliberate de Republica Cehă şi deţinători de paşapoarte diplomatice care călătoresc în sau dinspre Republica Cehă în scopuri oficiale, precum şi funcţionari ai organizaţiilor internaţionale înregistraţi la Ministerul Afacerilor Externe, care călătoresc către sau dinspre Republica Cehă, în cazul în care şederea lor în sau în afara teritoriului ceh nu depăşeşte 72 de ore.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965 şi 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice - 00420 607 078501. Se recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51905 şi praga.mae.ro.

Serviciile de informaţii din Cehia anunță demascarea unei rețele de propagandă finanțată din Rusia
Serviciile de informaţii din Cehia anunță demascarea unei rețele de propagandă finanțată din Rusia
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina şi îşi extindea influenţa până în Parlamentul European, a anunţat...
Aproximativ 100 de spioni ruși ar acționa sub acoperire diplomatică în Austria
Aproximativ 100 de spioni ruși ar acționa sub acoperire diplomatică în Austria
Aproximativ 100 din cei 252 de spioni ruși din Austria spionează sub acoperire diplomatică și operează și în statele vecine, susține VSquare, o publicație de știri ungară, care citează...
#Cehia, #test PCR, #test PCR negativ, #doza a treia , #stiri Europa