Cehia critică dur atitudinea Ungariei față de Rusia: "Decizia de a nu sprijini nicio sancțiune care vizează exporturile de energie este inacceptabilă"

Marti, 17 Mai 2022, ora 15:29 3871 citiri
Reprezentanții țărilor din Grupul de la Vișegrad s-au întâlnit în prezența lui Boris Johnson FOTO Guvernul Marii Britanii

Ministrul ceh de externe, Jan Lipavsky, a criticat guvernul ungar pentru atitudinea sa față de Rusia, după ce Viktor Orban a depus jurământul luni, 16 mai, pentru un nou mandat de premier al Ungariei.

Lipavsky a spus că decizia Ungariei de a nu sprijini sancțiunile care vizează exporturile rusești de energie este „inacceptabilă”, adăugând că Europa trebuie să fie mai unită ca niciodată.

"Viktor Orban a depus jurământul ca prim-ministru al Ungariei. Decizia și abordarea guvernului Ungariei de a nu sprijini nicio sancțiune care vizează exporturile rusești de energie este inacceptabilă. Mai ales acum că Europa trebuie să fie unită mai mult ca niciodată", a scris Lipavsky într-un mesaj pe Twitter.

Cehia - alături de Ungaria, Polonia și Slovacia - aparține organizației de țări din Europa intitulată Grupul de la Visegrád, format pentru a apăra interesele economice și politice comune în interiorul UE.

Cu toate acestea, atitudinea Ungariei față de punerea în aplicare a sancțiunilor împotriva Rusiei și refuzul Budapestei de a înarma Ucraina este total în contradicție cu colegii membri ai Vișegradului, iar viabilitatea grupului pare din ce în ce mai incertă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News