Vreme atipică pentru luna ianuarie. Ploi și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 08:24
2449 citiri
Vreme atipică pentru luna ianuarie. Ploi și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării
Ceață și temperaturi de primăvară sunt așteptate în majoritatea zonelor țării FOTO Pixabay

Va ploua local în jumătatea vestică și vor fi posibile descărcări electrice. În rest ploile vor fi pe suprafețe restrânse, în timp ce la munte va cădea lapoviță, iar la altitudini mari va ninge.

În zonele înalte din Meridionali, vântul suflă cu peste 100 km/h.

Maximele pleacă de la 2 grade în Bucovina și vor ajunge până la 11 grade în vest și în sud-est.

În Dobrogea și Bărăgan va fi ceață dimineața, dar sunt așteptate și ploi, în timp ce vântul devine mai insistent și temperaturile cresc cu 4-5 grade față de ziua trecută.

La fel o să fie și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Cer acoperit și ceață persistentă pe la câmpie. Vântul va crește în intensitate și se încălzește.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera va fi închisă, o să picure trecător, iar dimineața va fi ceață persistentă. Temperaturile, mai ridicate decât duminică, se opresc pe la 6 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o zi destul de neplăcută, mulți nori, ploi consistente și temperaturi puțin mai ridicate decât duminică.

În ținuturile vestice, atmosfera va fi mohorâtă, plouă pe suprafețe extinse și se pot semnala și fenomene electrice.

În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, se pot strânge cantități mai însemnate de apă, vântul va crește în intensitate și se încălzește ușor.

În Transilvania ploile vin în vestul provinciei, iar la munte, la altitudini mari, va ninge. Tot la altitudini mari, pe crestele Carpaților Meridionali, vântul suflă cu peste 100 km/h și va fi viscol. După prânz se ating 8 grade la Târgu Mureș.

În sud-vestul țării găsim vreme închisă și ploi pe zone extinse. Cantități mai mari de apă se vor strânge în zonele de deal și de munte. Se pornește și vântul. iar temperaturile mai cresc puțin și se opresc pe la 7 grade.

În ținuturile sudice se anunță mulți nori, ploi pe suprafețe restrânse și ceață mai ridicate decât duminică, vor ajunge până la 10 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București predomină vremea închisă, vântul va sufla slab și maxima va ajunge pe la 7-8 grade.

Marți temperaturile cresc semnificativ și vor ajunge pe la 14-15 grade. Predomină vremea frumoasă, norii apar trecător, însă abia în noaptea următoare s-ar putea să picure puțin.

Miercuri vremea devine foarte caldă pentru luna ianuarie. În mod normal ar trebui să avem în jur de 3-4 grade, dar se vor înregistra 19 grade Celsius, potrivit stirileprotv.ro

Dimineața atmosfera va fi însorită, însă după-amiază se înnorează, vor fi averse și se pot semnala și fenomene electrice.

Vântul va crește în intensitate, iar în noaptea de miercuri spre joi minima va ajunge pe la 9 grade.

Joi avem încă o zi neobișnuit caldă, soare și înnorări trecătoare. Vântul va sufla moderat, iar în noaptea de joi spre vineri minima va ajunge pe la 7 grade.

Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
Nor de praf saharian în România. Unde vor avea loc ploile „murdare” însoțite de descărcări electrice VIDEO
Nor de praf saharian în România. Unde vor avea loc ploile „murdare” însoțite de descărcări electrice VIDEO
Un nor de praf saharian va intra în România în următoarele zile. O depresiune atmosferică localizată în Europa de vest va aduce un transport intens de praf saharian, până joi, 28...
#ceata, #meteo, #lapovita, #vremea Bucuresti , #meteo