Topul celor mai bune ceaiuri din flori

Advertorial
Vineri, 17 Martie 2023, ora 19:36
5007 citiri
Topul celor mai bune ceaiuri din flori
FOTO: vedda.ro

Nu toate ceaiurile sunt făcute din plante de ceai sau din ierburi. De departe, cea mai delicioasă categorie este ceaiul cu arome florale. Multe flori sunt folosite pentru a face ceaiuri florale rafinate și delicioase, care sunt adesea băute ca atare sau folosite pentru a parfuma ceaiul negru, oolong sau verde. Nu numai că oferă multe beneficii, dar au adesea un gust asemănător cu parfumul lor. Un buchet de flori într-o ceașcă? De ce nu?

Iar dacă nu știi de unde poți achiziționa cele mai delicioase selecții de ceaiuri, consultă magazinul online Vedda. Poți comanda ceaiuri de fructe, ceaiuri medicinale și o mulțime de infuzii sau ceaiuri la plic, toate având arome unice și atent selectate.

5 cele mai bune ceaiuri florale occidentale

1. Ceai de lavandă

Lavanda este una dintre cele mai comune flori folosite pentru realizarea uleiurilor esențiale. Cu toate acestea, și o cană de ceai cu lavandă poate avea multiple beneficii. Lavanda este mai puternică decât multe alte ceaiuri florale. Pentru preparare adaugă 1 plic de ceai de lavanda în 150 ml apă fierbinte și lasă la infuzat timp de 10 minute.

2. Ceai de mușețel

Lumea ceaiurilor florale nu ar fi la fel fără mușețel. Aceste floricele prețioase sunt disponibile în întreaga lume și sunt apreciate pentru beneficiile lor pentru sănătate și pentru aromă. Mușețelul este unul dintre primele ceaiuri folosite ca plantă medicinală pentru proprietățile sale calmante și vindecătoare. Cu o aromă ușor dulce, asemănătoare mierii și mărului, mușețelul este o alegere excelentă pentru o ceașcă de ceai liniștitoare pentru toate categoriile de vârstă.

3. Tei

Ceaiul de tei este făcut din flori de tei. Este dulce și, din cauza conținutului ridicat de mucilagiu, are o textură groasă și aproape lipicioasă. Ceaiul din flori de tei este folosit mai ales pentru momente lungi de relaxare.

4. Ceai de trandafiri

Nimic nu se compară cu frumusețea ceaiului de muguri de trandafir sau de petale de trandafir. Este disponibil în multe culori și intensități și este adesea amestecat cu alte ceaiuri pentru a crea un ceai parfumat delicios. Aroma este foarte asemănătoare cu parfumul, așa că o linguriță de petale va fi suficientă pentru a face o ceașcă de ceai destul de intensă. Aveți grijă să nu-l lăsați prea mult la infuzat, deoarece gustul poate deveni amar.

5. Ceai de flori de hibiscus

Înțepător și unic, ceaiul din flori de hibiscus are un gust excelent, atât cald, cât și rece. Servește adesea ca bază pentru multe amestecuri de fructe. Ceaiul de hibiscus are o culoare roșie foarte profundă și intensă și se combină bine cu ierburi și fructe. Încearcă să-l folosești pentru a prepara ceaiuri răcoritoare cu gheață de vară.

5 cele mai bune ceaiuri de flori orientale

1. Ceai de osmanthus

Florile de osmanthus, mici și extrem de parfumate, provin dintr-un arbore de osmanthus, cultivat mai ales în țările asiatice. Acestea au o aromă unică, asemănătoare piersicilor, dulce. Osmanthus este adesea adăugat la ceaiul verde, negru sau alb și poate fi folosit și pentru prepararea deserturilor.

2. Ceai de iasomie

Iasomia este una dintre cele mai populare flori pentru parfumarea ceaiului verde și are un gust foarte delicios. Mici muguri de iasomie nedesfăcuți se prepară într-o ceașcă liniștitoare de ceai de flori, care este adesea mai intens decât ceaiul verde parfumat obișnuit. Dar ceaiul de flori de iasomie nu este doar delicios și frumos, ci poate ajuta și la relaxare și la ameliorarea anxietății.

3. Ceai de crizantemă

Această floare tradițională chinezească reprezintă o ceașcă perfectă de ceai de vară. Este ușor, puțin dulce și, bineînțeles, floral. Multe flori de crizantemă diferite sunt folosite pentru prepararea ceaiului, iar culoarea lor variază de la alb la galben și violet. Acest ceai este adesea folosit pentru scăderea febrei și pentru relaxare.

Alege acum selecția ta preferată de ceai și bucură-te de o relaxare profundă alături de aceasta!

Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Ceaiurile laxative sunt de mare ajutor în caz de constipație, fisuri anale, hemoroizi sau intervenții chirurgicale în zona anală, mai ales atunci când utilizarea medicamentelor laxative nu...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#ceaiuri de flori, #flori, #ceai, #ceai de plante , #stiri life style