Stelian Ion (USR), despre decizia CCR pe protocoale: Nu invalideaza toate hotararile deja pronuntate, cum si-ar fi dorit puterea actuala

Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 15:10
5657 citiri
Stelian Ion (USR), despre decizia CCR pe protocoale: Nu invalideaza toate hotararile deja pronuntate, cum si-ar fi dorit puterea actuala
Foto: Facebook/Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice, spune ca din informatiile care au aparut pana acum in presa reiese ca decizia Curtii Constitutionale de astazi referitoare la protocoalele secrete "nu invalideaza toate hotararile deja pronuntate, cum si-ar fi dorit puterea actuala".

Declaratia vine in contextul in care pe surse au aparut informatii conform carora CCR a admis sesizarea lui Florin Iordache pe conflictul Parlament-Ministerul Public privind protocoalele cu SRI, in totalalitate pe protocolul din 2009 si doar partial pe cel din 2016.

Minuta sedintei inca nu este publica, iar efectele deciziei asupra dosarelor judecate sau aflate pe rol vor fi cunoscute in integralitate abia dupa publicarea motivarii deciziei de azi a CCR.

Din informatiile aparute pe surse pana acum, Stelian Ion a tras concluzia ca hotararea nu se aplica dosarelor deja finalizate cu hotarari judecatoresti.

"Era dezastruos sa se lege de autoritatea de lucru judecat si sa invalideze", a subliniat el.

"Pentru dosarele aflate pe rol se lasa la hotararea instantei de judecata sa stabileasca daca a fost sau nu o incalcare a Constitutiei, in fiecare caz in parte, ceea ce e pozitiv. Tragand linie, o sa citim cu atentie motivarea si vom vedea consecintele pe viitor, vom vedea care sunt efectele.

Dar cu siguranta aceasta decizie, acceptand ca a fost admisa partial sesizarea lui Dragnea (pentru ca a fost facuta de Liviu Dragnea, folosindu-se de Florin Iordache), eu nu cred ca au ajuns acolo unde si-ar fi dorit cei din puterea actuala, adica sa se desfiinteze toate dosarele", a subliniat inca o data Stelian Ion.

Intrebat de un jurnalist ce crede legat de "culpa Parlamentului" despre care se vorbeste in decizia de azi a CCR, deputatul PSD Stelian Ion a recunoscut ca sunt necesare mai multe schimbari.

"Cu siguranta! Dl Adrian Tutuianu (PSD - n.red.), presedintele Comisiei de Control SRI in acel moment, spunea foarte clar ca aceste documente reprezentau niste forme normale de colaborare intre institutii si e foarte posibil sa aiba dreptate.

Dar, vazand decizia CCR si faptul ca au trecut ani de zile si nimeni din acele comisii nu a atras atentia si nu a gasit nimic in neregula, e o concluzie logica aceea ca aceste comisii nu au vazut ceea ce trebuiau sa vada si nu si-au facut treaba. Trebuie sa existe niste schimbari si cu privire la aceste comisii. Colegul meu, Lucian Stanciu Viziteu, chiar spunea ca se cauta acolo unde nu ar trebui sa se caute", a mai declarat Stelian Ion.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Stelian Ion decizie CCR protocoale, #protocoale SRI Curtea Constitutionala , #decizii