Senatorul care l-a miruit pe Sova vrea sa fie judecator la CCR (Surse)

Marti, 03 Mai 2016, ora 19:23
3349 citiri
Senatorul care l-a miruit pe Sova vrea sa fie judecator la CCR (Surse)
Foto: Captura B1 TV (Arhiva)

Senatorul UNPR Florina Ruxandra Jipa si-a depus candidatura pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale din partea Senatului, potrivit unor surse parlamentare, aceasta neavand insa pentru acest post sustinerea formatiunii din care face parte.

Surse parlamentare au precizat pentru News.ro ca Florina Ruxandra Jipa si-a depus la comisia juridica a Senatului dosarul pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale, din partea Senatului. Aceasta ar urma sa candideze independent, intrucat grupul parlamentar din care face parte nu o sustine in acest demers.

Senatorul care l-a miruit pe Sova, pledoarie pentru Oprea: Avea dreptul si la trupe antitero, dar nu le-a folosit

Nu este prima data cand senatorul UNPR vizeaza acest post.

In februarie 2015, Jipa, pe atunci membru in grupul parlamentar al PSD, a anuntat in plenul Senatului ca isi va depune candidatura pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale, post ramas vacant in urma demisiei lui Toni Grebla, cercetat pentru mai multe fapte.

Si atunci Jipa isi depunea candidatura independent de partid pentru ca PSD a venit cu o alta propunere, fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei, Maya Teodoroiu.

Ulterior, Florin Ruxandra Jipa si-a retras candidatura si a sustinut propunerea PSD.

In urma votului din plenul Senatului, de pe 18 februarie 2015, Maya Teodoroiu a devenit noul judecator al CCR, din partea Senatului, in locul lui Toni Grebla, ea primind votul a 87 de senatori, in timp ce Mona Lisa Neagoe, sustinuta de PNL, a obtinut 73 de voturi.

Florina Jipa se afla la cel de-al patrulea mandat de parlamentar, activand in PRM, PSD, PP-DD si UNPR. Este doctor in drept, absolventa a Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Florina Jipa este senatorul care l-a miruit pe Dan Sova in Parlament, inainte ca alesii sa il miluiasca prin votul care a respins cererea de arestare a fostului ministru.

Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, marti, dupa sedinta Biroului Permanent, ca in sedinta Comisiei juridice de miercuri vor fi discutate propunerile pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale, votul in plen urmand a fi dat, cel mai probabil, saptamana viitoare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Florina Jila judecator CCR, #Florina Jipa miruit Sova , #judecatori