Tipete si acuzatii la CCR - Decizia privind referendumul, trimisa la Parlament (Video)

Miercuri, 22 August 2012, ora 12:21
9171 citiri
Tipete si acuzatii la CCR - Decizia privind referendumul, trimisa la Parlament (Video)
Foto: Arhiva

Sedinta CCR, in care s-a citit decizia privind referendumul, s-a incheiat. Magistratii au redactat motivarea hotararii, pe care au trimis-o Parlamentului.

Cei trei judecatori care au considerat ca a fost atins cvorumul la referendumul de pe 29 iulie - Ion Predescu, Acsinte Gaspar si Tudorel Toader - au formulat o opinie separata.

Intalnirea magistratilor a fost una tensionata. Jurnalistii au relatat ca, din spatele usilor inchise, s-au auzit tipete in timpul sedintei.

Inainte de intalnire, magistratii si-au transmis mai multe replici prin intermediul jurnalistilor adunati in fata CCR.

In timp ce Ion Predescu a declarat, in fata institutiei, ca scrutinul trebuia validat, Aspazia Cojocaru a inmanat jurnalistilor o scrisoare pentru Antena 3.

Judecatorul CCR Ion Predescu si-a motivat, miercuri dimineata, votul dat in favoarea validarii referendumului. El a precizat ca pragul de 50% plus unu a fost atins, precizand ca va formula o opinie separata fata de hotararea Curtii.

Referendum valid, dar fara cvorum. Basescu revine - vezi documentul CCR

"Aspazia Cojocaru a avut un punct de vedere in raport cu datele prezentate de Guvern, eu altul", le-a spus Predescu jurnalistilor.

Pe de alta parte, Aspazia Cojocaru a avut o iesire nervoasa, atunci cand jurnalistii au rugat-o sa comenteze afirmatiile colegului sau din CCR, Ion Predescu.

"Nu ma puneti sa tip aici, nu ma puneti in situatii din astea!", le-a transmis Cojocaru reporterilor. De asemenea, judecatoarea i-a inmanat jurnalistei de la Antena 3 o scrisoare pentru Mihai Gadea.

"Dati-o lui domnul Gadea. A facut in viata lui o profesie? A facut ceva? Mai exista unul ca Antena 3 care vine si spune ca sunt imorala. Aduceti profesionisti", a acuzat magistrata.

CCR a decis, marti, ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu, organizat in 29 iulie, este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a atins pragul de prezenta.

Judecatorii au constatat, in a patra sedinta pe marginea referendumului, ca scrutinul este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum, se arata intr-un comunicat CCR, remis Ziare.com.

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Antonescu si Ponta, furiosi si resemnati

In aceste conditii, Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni. Mai multi reprezentanti USL, in frunte cu liberalul Crin Antonescu, au anuntat insa ca vor demara din nou procedura de suspendare.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#CCR invalidare referendum sedinta, #CCR Parlament referendum invalid, #CCR Basescu revine Cotroceni , #judecatori
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
De vreti sau nu, Băse-i presedinte! Hă, hă, hă!