Scandal la Comisia juridica cu senatorul care l-a miruit pe Sova: Iesi de aici! Chiar vreti dosare penale pe banda? UPDATE

Luni, 09 Mai 2016, ora 17:50
9060 citiri
Scandal la Comisia juridica cu senatorul care l-a miruit pe Sova: Iesi de aici! Chiar vreti dosare penale pe banda? UPDATE
Foto: Arhiva B1 TV

Sedinta pentru validarea candidatilor pentru functia de judecator CCR, care a avut loc la Comisia juridica din Senat, a fost marcata luni de un scandal. Protagonista a fost Ruxandra Jipa, senator UNPR si candidat la aceasta functie.

In sala Comisiei, Ruxandra Jipa, care nu are sustinerea grupului pentru a candida la CCR, l-a acuzat pe viceliderul grupului UNPR, Marius Isaila, ca a venit la sedinta pentru a o inlocui.

"Este o porcarie. O sa raspunda multi de aici. Ai problemele tale, iesi din sala. In clipa asta. Chiar vreti dosare penale pe banda? Hai, te rog frumos, nu ai ce sa cauti aici. Daca eu sunt aici, tu ce cauti??? Hai afara sa discutam amandoi.

Nu ma calmez, pentru ca nu mai pot. Numai porcarii mi se intampla de miercuri, nu mai pot. Nu intelegi ca nu e in favoarea mea, ca doar nu sunt venita cu pluta pe Dambovita. Iesi afara, ca asiguri cvorum", a vorbit pe un ton ridicat Ruxandra Jipa.

Senatorul care l-a miruit pe Sova vrea la CCR: Candidaturile, pe sub masa. Nu renunt la postul de judecator

Din punctul ei de vedere, raportul adoptat luni la pranz este un fals, in conditiile in care Ioan Chelaru, si el candidat, a fost votat, desi nu a fost prezent.

UPDATE 17:55 - Ruxandra Florina Jipa a demisionat din UNPR, acuzand faptul ca partidul nu i-a sustinut candidatura la o functie de judecator la Curtea Constitutionala. "De astazi sunt senator independent. Au fost prea multe porcarii care mi s-au intamplat de miercuri incoace", a declarat Jipa. Ea si-a anuntat demisia in sedinta de plen a Senatului.

Candidatii nu au intrunit numarul necesar de voturi

Niciunul dintre cei trei candidati pentru un post de judecator la CCR (Ioan Chelaru, Ruxandra Jipa si Monalisa Neagoe) nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi validat de Comisia Juridica. Insa, Ioan Chelaru (PSD) a obtinut cel mai mare scor, desi nu a fost audiat, fiind in spital.

Chelaru, care nu a putut sa ajunga la audieri, aflandu-se in spital, a primit cinci voturi "pentru", trei "impotriva", o abtinere si un vot nul.

Se schimba judecatorii la CCR: Pe cine va trimite Parlamentul

Candidatura lui Chelaru, retrasa

Ulterior, Comisia juridica a Senatului a adoptat un raport, prin care candidatura lui Ioan Chelaru la functia de judecator CCR a fost retrasa, in plen urmand sa fie supuse votului cele doua nominalizari, Monalisa Neagoe, sustinuta de PNL, si senatorul UNPR Ruxandra Jipa.

Vicepresedintele Comisiei juridice, Ovidiu Dontu, a spus in debutul sedintei ca a discutat cu Ioan Chelaru si ca acesta a precizat ca nu doreste sa candideze daca nu este audiat.

Anterior, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca sansele lui Ioan Chelaru de a fi votat ca judecator al Curtii Constitutionale sunt minime si ca nu exclude ca senatorii social-democrati sa sustina o candidatura din afara partidului.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Jipa scandal Comisia juridica, #Chelaru retras CCR , #judecatori
Comentarii