PNL, nemultumit de desemnarea Senatului pentru CCR: O contesta la ... CCR

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 21:01 2572 citiri
Foto: Arhiva/site CCR

Senatorii PNL au sesizat Curtea Constitutionala in privinta numirii lui Marian Enache in functia de judecator CCR din partea Senatului motivand sesizarea de neconstitutionalitate prin faptul ca acesta nu a avut sustinerea unui grup parlamentar.

Liderul grupului PNL din Senat, Ioan Popa a declarat, pentru News.ro ca sesizarea liberalilor vizeaza aspecte procedurale ale validarii acestuia in Comisia juridica si in plenul Senatului.

Popa a argumentat ca Marian Enache nu a fost propus de catre niciun grup parlamentar pentru aceasta functie, desi Regulamentul Senatului precizeaza ca orice candidatura pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale trebuie sa aiba sustinerea unui grup parlamentar.

Mai mult, nici in plen, in momentul prezentarii candidaturilor, niciun grup nu si-a asumat aceasta nominalizare, practic Enache neindeplinind conditiile legale pentru numirea ca judecator al Curtii, a spus Ioan Popa.

Popa a mai afirmat ca la sedinta Comisiei juridice in care s-a dat aviz candidaturilor pentru CCR a participat, ca membru al comisiei, un senator care nu fusese validat de plen ca membru, fiind vorba de Constantin Popa (UNPR).

Marian Enache a fost votat cu 80 de voturi pentru si 37 impotriva de plenul Senatului.

Mona Lisa Neagoe, propunerea PNL, a primit 34 de voturi pentru si 83 impotriva, iar Ruxandra Florina Jipa, senatoare independenta, a fost votata cu 3 voturi pentru si 114 impotriva.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News