Norica Nicolai: CCR si-a depasit atributiile constitutionale

Joi, 28 Iunie 2012, ora 12:332084 citiri
Norica Nicolai: CCR si-a depasit atributiile constitutionale

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai critica decizia Curtii Constitutionale, care a hotarat ca presedintele Traian Basescu trebuie sa reprezinte Romania la Consiliul European si spune ca magistratii de acolo ar trebui selectati dintre "judecatorii de scaun".

"Categoric, premierul va fi cel care va reprezenta Romania, data fiind agenda acestui Consiliu European, dar date fiind si alte chestiuni care tin de ordinea constitutionala interna", a spus Nicolai la RFI Romania.

In opinia sa, prin decizia luata, Curtea Constitutionala "a introdus peste limitele Constitutiei un regim prezidential, introducand notiunea de sef de stat, pe care Constitutia nu-l prevede, si-a depasit categoric limitele de constitutionalitate cu care este investita, dar si limitele competentelor constitutionale".

Nicolai spune si ca e nevoie de o reforma a Curtii Constitutionale, astfel incat membrii sai sa nu mai fie alesi politic.

"Vor trebui selectati din magistrati de scaun, oameni cu experienta profesionala deosebita si cu probitate morala deosebita, pentru ca daca acest deficit de moralitate n-ar fi existat in Romania, n-am fi avut nici atatea interpretari dubioase si inconsistente in justitie si nici atata dezordine morala, asa cum exista in momentul de fata in institutiile statului", mai crede Nicolai.

Citeste mai multe despre Norica Nicolai: CC a depasit limitele de constitutionalitate; membrii Curtii ar trebui selectati dintre magistratii de scaun pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News