Schimbare de garda: Noii judecatori CCR isi preiau luni mandatul

Luni, 10 Iunie 2013, ora 07:20 2515 citiri
Foto: Arhiva

Noii judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) - Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu - isi preiau luni mandatul dupa depunerea juramantului de investitura.

Dupa innoirea Curtii, cei noua judecatori isi vor alege presedintele pentru urmatorii trei ani.

Cei trei noi judecatori ii vor inlocui pe Acsinte Gaspar, Ion Predescu si Aspazia Cojocaru, carora le-a expirat oficial mandatul pe 8 iunie.

Judecatorii care vor depune juramantul sunt Daniel Morar, numit de presedintele Romaniei, Mona Pivniceru, din partea Senatului, si Valer Dorneanu, desemnat de Camera Deputatilor.

In 25 martie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Daniel Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de noua ani, incepand cu 9 iunie.

Schimbare de garda la CCR - trei judecatori si-au incheiat mandatul

Pe 28 martie, au fost publicate in Monitorul Oficial hotararile Senatului, respectiv Camerei Deputatilor, privind numirea Monei Pivniceru si a lui Valer Dorneanu la CCR.

In anul 2016 va expira mandatul actualului presedinte al CCR, Augustin Zegrean, numit judecator la Curte de presedintele Romaniei in 2007, al lui Valentin-Zoltan Puskas, numit de Senat (2007), si al lui Tudorel Toader, numit de Camera Deputatilor (2007), iar in 2019 al lui Petre Lazaroiu, numit de presedinte (2010), al Iuliei Motoc, numita de Senat (2010) si al lui Mircea Stefan Minea, desemnat de Camera Deputatilor (2010).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News